Zašto je važno da očuvamo svoju nesavršenost u vremenu koje teži savršenstvu

Zašto je važno da očuvamo svoju nesavršenost u vremenu koje teži savršenstvu

Od novinskih članaka, preko Instagram objava i muzičkih spotova, pa do popularnijih serija, sve je puno prelepih ljudi, a pre svega žena koje imaju savršenu figuru, bujne kose, zategnuta lica i glatku kožu, kao da im je 15, a ne 30, 40, 50… Nasmejane od ranog jutra, izuzetno uspešne, nadarene za sve u šta se upuste, sjajne majke, vrhunske domaćice i kuvarice, rade jako važne poslove, svuda stižu, u svemu su uspešne. Ma, šta uspešne – najbolje!

„Sve se može kad se hoće“, rekle bi one!

„Ma, kako da ne!? Sve se može s filterima“, kažemo mi, obične žene sa savršeno nesavršenim licima, telima, vrlinama, manama.

Zašto mi kojima nije posao da budemo naj naj u svemu trošimo vreme razmišljajući o njima? Kako se uopšte nositi i boriti s tim njihovim terorom mladosti, lepote i savršenstva?

Foto: Shutterstock

Da se razumemo, ne podržavamo ni drugu krajnost, zapuštenost, ali zato glasamo za jedinstvenu nesavršenost.

Ja, na primer, obožavam moje razmaknute kečeve. Nisu to zubi sa reklame, ali su moji, a ja s njima potpuno svoja. Ni kosa mi nije adut, nekako je previše meka i tanka, ali se mom mužu oduvek dopadala jer je za njega ona svilenkasta i lepa. Kada smo dobili decu rekao mi je da je mnogo srećan što oboje imaju kožu na mene, nežnu i meku. Htedoh mu reći da sva mala deca imaju takvu kožu, ali mi je bilo žao da uskratim sebi ovako lep kompliment, pa sam prećutala, kao što sam mu prećutala da to nije moja zasluga, već jednog posebnog uređaja – IPL Philips Lumea.

Inače, poneki kompliment je potreban svakoj ženi, čak i nama ovako običnim i nesavršenim. U dvadesetim nas muče brojne nesigurnosti po pitanju fizičkog izgleda, a nezi uglavnom posvećujemo malo pažnje, iako vremena imamo na pretek. U tridesetim i četrdesetim smo svakako sigurnije u sebe i imamo više samopouzdanja, ali ne i dovoljno vremena koje bismo mogle da posvetimo sebi, kozmetičkim i svim drugim tretmanima. Teško je žonglirati između posla, dece, muža, kuće, društvenih obaveza... jer sve to traži vreme, promišljanje i oooozbiljnu organizaciju. Sve naše obaveze su zahtevnije nego što na prvi pogled izgleda, sve traže mnogo vremena. A vremena nema.

Trebalo mi je vremena, ali ja sam naučila da se ručak uvek kuva za dva dana, da treba da se koristi ekspres lonac, da se u kupovinu namirnica ide jednom u 15 dana, a da se računi plaćaju online, nikako na šalteru. Tačno znam koju masku za lice kupujem, kao i pakovanje za kosu,

Kako zbog toga ne bih sedela satima u salonima, a naučila sam i da mi za savršeno glatku i nežnu kožu bez malja nije potrebna depilacija već Philips Lumea IPL.

Foto: Philips

Trebale su mi godine da shvatim da posle depilacije u glatkim nogama uživam samo sedam dana i da onda naredne dve nedelje nosim duge suknje i pantalone jer se, Bože moj, pripremam za sledeći odlazak na depilaciju. Philips Lumea uredjaj je za mene revolucionarno otkriće – kao mašina za sudove i papir za pečenje. Mnogo je zgodan, jer može da se koristi i žično i bežično, a sadrži četiri posebno dizajnirana, pametna nastavka – za lice, pazuhe, bikini zonu i ostatak tela – tako da možete imati celokupnu negu prilagodjenu specifičnostima kože i dlačica na odredjenim delovima tela.

Za tretiranje svih regija, nogu, ruku, bikini zone, pazuha i lica, prvi put sam potrošila samo 25-30 minuta, a za svaki naredni tretman, tretman održavanja, između 10 i 15 minuta. Ono što me posebno iznenadilo je da tretman ovim aparatom prijatan, ni nalik osećaju depilacije. U vremenu izmedju dva tretmana rešavam se preostalih dlačica brijačem ili kremom za uklanjenje dlačica za lice...

Foto: Philips

Čak ne moram ni da pamtim kad pada sledeći tretman, jer koristim Android aplikaciju koja vodi evidenciju i podseća me kada je vreme za sledeći Lumea susret, a za ovaj uredjaj razvijena je i aplikacija za IOS telefone.

Uspavam decu, pustim tihu muziku, stavim pakovanje na kosu, namažem nokte na nogama, i završim epilaciju pre nego što mi se osuši lak. Koža nežna, glatka, kosa svilenkasta, nokti sređeni, a nisam gubila vreme po salonima.

Šta ćeš bolje?