Rokenrol dosije: 10 zvezda pred policijskim objektivom

Rokenrol dosije: 10 zvezda pred policijskim objektivom

Bunt je nerazdvojni deo rokenrola, a zahvaljujući tom buntu slavni muzičari ponekad završe ispred fotoaparata u policijskoj stanici.

Foto: Pinterest

Baš su fotogenični, zar ne…

Ozi Ozborn

Foto: Pinterest

Dve godine pošto je piškio po spomeniku-tvrđavi Alamo u Teksasu, Ozija je u Memfisu uhapsila policija. Dobri stari Ozi “bauljao” je slavnom ulicom Beale Street prilično pijan.

Mik Džeger

Foto: Pinterest

Kada su 1967. policajci upali u kuću Kita Ričardsa u potrazi za narkoticima, priveli su i Mika Džegera. Pevač Rolingstounsa proveo je par noći u zatvoru pre nego što je uplaćena kaucija.

I Kit Ričards stao je 1972. ispred policijskog fotoaparata i to zato što se – ironično – na ulici potukao sa fotografom koji je hteo da ga fotografiše.

Džim Morison

Foto: Pinterest

Priča kaže da je u martu 1969. Džim Morison na koncertu Dorsa u Majamiju pokazao više svog tela nego što pristojnost nalaže.

Sledeće godine su ga priveli i osudili za nedolično ponašanje. On sam, kao i članovi benda, tvrdili su da nikada nije napravio ništa pogrešno.

Džimi Hendriks

Foto: Pinterest

Džimija Hendriksa policija je privela na aerodromu u Torontu. Kod njega je pronađena manja količina heroina i hašiša, a Džimi je objasnio da mu je to u prtljagu kao znak pažnje ili poklon ubacio neki dobronamerni obožavalac. Kanadska policija mu je poverovala i oslobođen je svih optužbi.

Dženis Džoplin

Foto: Pinterest

Dženis Džoplin posvađala se sa policajcem na svom koncertu u Tampi 1969. Policajac je publici branio da ustanu sa svojih sedišta pozivajući megafonom one koji su to uradili da se vrate, na šta je u njihovu obranu stala Dženis.

Verbalni sukob između nje i policajca završen je kada mu je zapretila da će ga udariti, pa je posle koncerta uhapšena.

Dejvid Bouvi

Foto: Pinterest

Bouvija su uhapsili zbog posedovanja marihuane zajedno sa Igi Popom. Stari prijatelji održali su koncert u Ročesteru, povukli se sa društvom u apartmanu hotela, a onda im je oko pola tri noću na vrata zakucala policija.

Pronašli su oko 200 grama marihuane što je bilo dovoljno da ih optuže za posedovanje narkotika, pa su Bouvi, Pop i još dvojica prijatelja odvedeni u stanicu.

Kurt Kobejn

Foto: Pinterest

Sedam godina pre nego što je postao slavan, policija je budućeg frontmana Nirvane uhapsila u maju 1986. zbog pijanstva. Bio im je poznat još od godinu dana ranije kada su ga uhapsili zbog vandalizma.

Džoni Keš

Foto: Pinterest

Džoni Keš je pred policijski objektiv stao (u ovom slučaju seo) u oktobru 1965. godine kada su po povratku iz Meksika u njegovom prtljagu pronađene raznorazne tabletice.

Frenk Sinatra

Foto: Pinterest

Plavooki je uhapšen u Nju Džerziju 1938. zbog druženja sa udatom ženom! Druga vremena, drugi zakoni. Optužba je kasnije preinačena u preljubu, a na kraju i odbačena.

Eksl Rouz

Foto: Pinterest

Eksl Rouz, inače Vilijam Brus Bejli, do 18. godine već bio “noćna mora svih policajaca” u gradiću Lafajetu u kome je odrastao, a u dosijeu je imao 20 hapšenja od kojih je, tvrdi frontmen Gansa, bio kriv u samo pet slučajeva.

Sudski spisi pokazuju da je od jula 1980. do maja 1982. proveo čak 10 dana u zatvoru, a radilo se o optužbama za tuče, delinkvenciju, opijanje u javnosti, ometanje poseda i vandalizam.

Međutim, čitajući o njegovom životu, nije teško pronaći korene ovog problematičnog ponašanja.

Šeron Lintner, Ekselova majka rodila ga je još u srednjoj školi, a njegov otac, Vilijam Rouz, bio je takođe na glasu kao “loš momak iz Lafajeta”.

Otac je napustio porodicu kada je Eksl imao dve godine, a samo godinu dana kasnije, njegova majka se preudala za sveštenika Stefena Bejlija pa je Rouz odrastao misleći da mu je Bejli pravi otac i koristio njegovo prezime.

Odlazili su u crkvu najmanje tri puta nedeljno, a Bejli je bio izuzetno strog i sklon kažnjavanju. Znao je da udara Vilijama samo zbog toga jer ga je zatekao kako gleda reklamu u kojoj su se pojavile žene u bikinijima. Čak je, nedugo posle toga, iz kuće je izbacio televizor.

Rouza je terao da čita Bibliju pa bi mu često pomagao kod propovedi. Naučio je da drži govore pred većim brojem ljudi, a u crkvi je naučio i da svira klavir i peva.

Iako nikada nije imao podršku oca, u crkvi je kroz muziku pronašao sopstveni identitet.

Sve ovo kasnije je dovelo do problematičnog ponašanja, a Rouz je pobegao od kuće čim mu se za to pružila prilika.