7 poznatih trudnica koje su pozirale obnažene za naslovnice časopisa

7 poznatih trudnica koje su pozirale obnažene za naslovnice časopisa

Modni trend koji je pokrenula glumica Demi Mur, aktuelan je i u današnje vreme. Da li znate koje poznate ličnosti su krenule njenim stopama? Ove dame su hrabro iskoračile i odlučile da se fotografišu obnažene u drugom stanju. Majčinstvo su dočekale pozirajući gole, a sve je krenulo još pre 27 godina.  Krenimo od početka.

Demi Mur

Glumica Demi Mur fotografisala se gola 1991. godine, kada je bila u sedmom mesecu trudnoće, za američki magazin Vanity Fair. Na sebi je nosila samo dijamantske minđuše i prsten. Taj čin izazvao je dosta polemika i kritika, a samoj Demi to nije smetalo.

Osećala sam se glamurozno, prelepo i slobodno zbog svog tela. Slika je i više nego roditeljska, rekla je glumica i dodala kako je njena naslovnica zdrava feministička izjava. 

Fotografija prvobitno nije bila namenjena za objavljivanje, već za privatni album. Njenim objavljivanjem pokrenut je novi trend koji je i druge dame ohrabrio da učine isto.

Natali Portman

Poput svoje koleginice, i Natali se fotografisala za magazin Vanity Fair, ali ne potpuno naga - njeno telo prekriveno je plahtom. Fotografija je nastala u toku njene druge trudnoće, sa ćerkom Ameli.

Nasuprot reakcijama na fotografije Demi Mur, Portmanova je okarakterisana kao anđeo. Stilska urednica ovog magazina izjavila je da je upravo Demina fotografija iz 1991. godine bila inspiracija za naslovnicu na kojoj se prošle godine našla Natali Portman. Inače, glumica je izjavila da nema problema sa golotinjom kada je reč o umetnosti.

Kristina Agilera

Pevačica Kristina Agilera proslavila je 2014. godine svoju drugu trudnoću i vest da nosi devojčicu pojavivši se gola u V magazinu

Pevačica je prvi put trudna pozirala 2007. godine, ali tada je nosila gaćice i kožnu jaknu.

 

A post shared by Xtina ? (@mydivaxtina) on

Kao žena ponosna sam što sam prigrlila svoje telo u svim fazama života ostavši hrabra i samopouzdana u nepoznatom okruženju, izjavila je Kristina.

Džesika Simpson

Želela sam to učiniti. Nisu me pitali iz magazina, već sam ja to predložila. Oduvek sam razmišljala o tome, rekla je pevačica i glumica. Džesika je pozirala gola u istoj pozi kao i Demi Mur. 

Fotografisanju je prisustvovao i njen suprug koji joj je ljubio stomak.

Monika Beluči 

Italijanska glumica Monika Beluči pozirala je gola i trudna u obe svoje trudnoće za magazin Vanity Fair

Dozvoliti da vas fotografišu je način da upoznate sami sebe - ispričala je Monika, koja je posebno oduševila fanove 2010. godine, pozirajući u 45. godini. Ona kaže da je zahvalna godinama, i da su joj one donele zrelost i samopoštovanje.

Klaudija Šifer

Supermodel Klaudija Šifer postala je još jedna poznata žena u nizu koja je prekopirala pozu Demi Mur na naslovnici nemačkog magazina Vogue iz 2010.godine. Ona je pozirala u sedmom mesecu trudnoće sa trećim detetom, a ceo projekat je osmilio čuveni Karl Lagerfeld.

Šiferova, koja je poznata i kao Lagerfeldova muza, stala je pred objektiv u 40. godini i istakla da su joj deca promenila život. Ranije je putovala širom sveta, radila tokom cele nedelje i nije imala ni tren slobodnog vremena.

Majčinstvo mi je promenilo stavove o životu i mislim da je važno pokazati tu lepotu, a upravo će fotografije učiniti to na najbolji način, rekla je manekenka. Dodala je da voli biti trudna jer može raditi šta hoće i odmarati po čitav dan. Kaže i da joj je trudnoća značajno promenila kilažu.

 

A post shared by Claudia Schiffer (@claudiaschiffer) on

Uvek sam morala paziti na težinu, a dok dojim gubim kilograme samo tako. Mogu jesti šta hoću, a kada slabije jedem, lako smršam.

Miranda Ker

Za mene je porodica život, rekla je manekenka Miranda Ker, pojavivši se 2010. godine gola na naslovnici američkog modnog magazina W

Miranda je rodila sina bez epiduralne, jer je htela najbolji mogući početak života za svoje dete.

Zatvoreno za komentare.