8 zlatnih životnih saveta Helen Miren

8 zlatnih životnih saveta Helen Miren

Helen Miren je jedan zmaj od žene. U osmoj deceniji izgleda samouverenije nego ikad i šalje poruku da je njen život mnogo sadržajniji nego kad je bila mlađa.

 

A post shared by @helenmirren on

Kad je vidite na crvenom tepihu ili u nekoj običnoj životnoj situaciji, odmah shvatite da pojavom prosto zrači ono što često govori: "Moje četrdesete su bile dobre. Pedesete sjajne. Šezdesete fantastične. A sedamdesete su prokleto fenomenalne".

U vreme vladavine izveštačenosti, retki su primeri prirodne lepote i dostojanstvenog starenja u svetu holivudskog glamura, a baš u te probrane spada i britanska diva, koja je baš to u svakom smislu reči.

 

A post shared by @helenmirren on

A ovo su samo neke od njenih izjava koje će vam možda pomoći da se i same osećate bolje u svojoj koži:

1. Svojoj mlađoj sebi bih savetovala da mnogo češće govori "od*ebi".

2. I dalje sam čergar željan avanture. Mislim da u celom svom životu nisam spavala u istom krevetu duže od tri ili četiri meseca. Sadim povrće čije plodove na kraju ne jedem i cveće koje neću videti kako cveta. Selidba je moj način života.

3. Stvar s oblačenjem danas je jako čudna. Možeš da kupiš jaknu za jedan dolar u second hand radnji ili za hiljadu dolara u mega store-u i da na ulici ne provališ koja je koja.

4. Žene moraju da prestanu da budu ljubazne. Da sam imala ćerku, prvo bih je naučila da kaže "od*ebi".

5. Najteži period u životu su dvadesete. To je takva šteta, jer ste tada najdivniji i fizički u najboljoj kondiciji. Ali, to je i razdoblje kada ste najnesigurniji i puni sumnje u sebe. Kada ne znate šta će se dogoditi, zastrašujuće je.

6. Ja sam u fazonu "obuci se u second hand šopu, ali otvori flašu dobrog šampanjca".

7. Mislim da je svaka žena u našoj kulturi feministkinja. Možda ne žele da se tako izjasne, ali ako biste uzeli bilo koju ženu, vratili je 40 godina unazad i rekli: "Je li ovo svet u kojem bi živela?", ona bi rekla ne.

8. Čudno je kako ženama vremenom postaje sve udobnije u sopstvenoj koži, čak i kada vam vreme daje sve manje razloga za to. Kada ste mladi i lepi, paranoični ste i patite. Mislim da je jedna od najvećih prednosti starenja ta što se oslobađate nekih stvari.

Zatvoreno za komentare.