Ariana Grande, pevačica koja je oborila 20 Ginisovih rekorda

Ariana Grande, pevačica koja je oborila 20 Ginisovih rekorda

Američka pevačica i glumica Arijana Grande (27) uspela je čak 20 puta da obori Ginisov rekord. Najnovije Ginisovo priznanje koje je dodala u svoju kolekciju je “osoba sa najviše debitantskih pesama na prvom mestu Bilbordove liste”, sa ukupno pet numera Arijane Grande.

 
 
 
 
 
View this post on Instagram
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

A post shared by Ariana Grande (@arianagrande)

“Ono što njen najnoviji rekord čini fascinantnim je što je Arijana Grande prva u istoriji postigla ovakav uspeh. Njeni trijumfi rezultat su impresivnih koraka u zabavnoj industriji, koji su počeli još u tinejdžerskom periodu”, stoji na zvaničnom sajtu Ginisovih rekorda.

Još neki od Ginisovih rekorda kojima Arijana Grande može da se pohvali su: ženski izvođač čija je numera najviše strimovana u toku jedne nedelje na platformi Spotify, ženski izvođač sa najviše pratilaca na platformama Spotify i YouTube, pop album koji je najviše puta bio strimovan u SAD, ženski izvođač sa najviše mesečnih slušaoca na platformi Spotify, izvođač sa najviše MTV VMA nominacija za najbolji duo/saradnju itd.

Poslednji, šesti album “Positions” Arijana je izdala 30. oktobra prošle godine. Istoimeni singl dospeo je na prvo mesto Bilbordove liste već 7. novembra.

Arijana Grande karijeru je započela na Brodveju, u mjuziklu “13”. Ulogu Ket Valentajn u TV seriji Victorious dobila je 2009. godine, posle čega je glumila u pozorišnim, televizijskim i filmskim ulogama, te pozajmljivala glas u animiranim serijama i filmovima.

Muzičku karijeru počela je singlom Victorious, a debitantski studijski album Yours Trulyizdala je 2013.

Dobitnica je nagrada Gremi, Brit i Bilbord. Časopis Time uvrstio ju je u 100 najuticajnijih osoba 2016. i 2019. godine.

Zatvoreno za komentare.