Jedna od najlepših jugoslovenskih glumica - Narcisoidnost mi je nepoznata

Jedna od najlepših jugoslovenskih glumica – Narcisoidnost mi je nepoznata

Legendarna glumica Desanka Beba Lončar, koja je u Jugoslaviji važila za jednu od najlepših žena, jednom prilikom je govorila o lepoti i tome koliko takve stvari njoj nisu važne, prenosi Direktno.

 
 
 
 
 
View this post on Instagram
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

A post shared by Beogradski mesec (@beogradskimesec)

Kada se pojavila na javnoj sceni, odmah je privukla pažnju u čitavoj Jugoslaviji. Mnogi od nas sećaju se po ulozi Sonje Ilić u čuvenom ostvarenju “Ljubav i moda” reditelja Ljubomira Radičevića.

Vrlo brzo stekla je status najlepše Jugoslovenske, a mnogi su je poredili sa slavnom Brižit Bardo. Uspesi su se kod Bebe Lončar ređali, a vrlo brzo postala je i najpopularnija jugoslovenska glumica u inostranstvu.

 
 
 
 
 
View this post on Instagram
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

A post shared by @7thart_style

Naime, uloga vikinške princeze u britansko-jugoslovenskoj koprodukciji “Dugi brodovi” odvela ju je u Rim, a tamo je počela da živi 1965. Glumila je u brojnim italijanskim ostvarenjima, kao što su “All’ombra delle aquile”, “Signore & signori”, “Scusi, facciamo l’amore?”…

U jeku popularnosti, davne 1986. godine, Beba Lončar je dala intervju za Mini džuboks, gde je govorila o lepoti, muzici, kao i o životu u Rimu.

 
 
 
 
 
View this post on Instagram
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

A post shared by Tijana Dedeić (@tijanadedeic)

Na pitanje da nešto kaže o lepoti žene, Beba je odgovorila sledeće:

“Ne mislim da je to tako važno. Po meni, mnogo je značajnija ona unutrašnja lepota koju poseduju neke, inače ne baš lepe, ličnosti. Ja ne vodim mnogo računa o svojoj lepoti i ne razmišljam o sebi kao o lepotici. Znam glumice koje se više od pet časova šminkaju pred ogledalom. Ubeđena sam da to čine ne zbog frizure i svog izgleda, već da bi uživale u svome liku. Ova narcisoidnost meni je nepoznata”, rekla je svojevremeno Beba.

 
 
 
 
 
View this post on Instagram
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

A post shared by AMOS DOURDAN (@classiquesducinema)

Zatvoreno za komentare.