5 stvari koje verovatno niste znali o Bilu Gejtsu

5 stvari koje verovatno niste znali o Bilu Gejtsu

Život kojim živi Bil Gejts se mnogo razlikuje od naših života. Čak i ako ste dobro upućeni u čitavu istoriju i razvoj Majkrosofta, verovatno ima nekoliko stvari koje ne znate o Bilu Gejtsu i njegovim navikama. Ovo su pet zanimljivih činjenica o njegovom životu, što verovatno niste znali:

Foto: Shutterstock

1. Kada je bio student, pokušao je namerno da padne na testu

Postoji anegdota da je Gejts namerno pokušao da padne na testu kako se ne bi upisao u privatnu školu, u koju nije želeo da ide. Naravno, nije uspeo da natera sebe na neuspeh, tako da je položio i bio primljen.

2. Svuda putuje sa 10-15 knjiga

Njegovo osoblje ima torbu punu knjiga, koju prazni i dopunjuje na svakih nekoliko nedelja tako da Gejts uvek ima nešto novo da pročita dok je na putu. Ovo nije „lagana“ literatura, piše Inc.

3. Gejts svake godine odvoji jednu nedelju za razmišljanje

Pre nekoliko godina Gejts je započeo ovaj njegov ritual. Nedelju dana on je sam i samo razmišlja! Možete ga zamisliti u nekoj brvnari, daleko od svih, okružen knjigama, sedi za svojim stolom i zapisuje. Kada rešavate velike probleme, pretpostavljamo da je logično da hoćete da usporite.

Foto: Shutterstock

4. Jednom je napisao pismo Univerzitetu o projektu, a oni mu nisu ni odgovorili

Možete da zamislite da ako Bil Gejts nekome napiše pismo ili mejl, da će mu taj neko brzinom svetlosti odgovoriti. Međutim, desilo se da mu niko nikada nije odgovorio, piše Inc.

5. Naučnici su rekli da im treba 200 miliona dolara, a on im je dao duplu sumu

Kada je Gejtsova fondacija odlučila da se priključi projektu da bolest polio bude druga bolest koja je nestala sa lica zemlje (prva bolest su male boginje). Predosetio je da naučnici umanjuju količinu novca koja im je potrebna, pa je on udvostručio sumu za projekat.

Ostavi komentar