Bila je jedna od najboljih glumica Srbije, a onda je nestala - gde je sada i šta radi Mirjana Joković?

Bila je jedna od najboljih glumica Srbije, a onda je nestala – gde je sada i šta radi Mirjana Joković?

Akademiju dramskih umetnosti upisala je sa samo 16 godina, kao student vanserijske klase. Mirjana Joković je krajem osamdesetih i početkom devedesetih bila vodeće ime na „listi želja“ ovdašnjih reditelja.

 
 
 
 
 
View this post on Instagram
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

A post shared by goran nestorovic (@goranestorovic)

Harizmatična i talentovana glumica ostvarila je zapažene uloge u brojnim serijama i filmovima: „Zaboravljeni“, „Stršljen“, „Mala“, „Bure baruta“, „Podzemlje“…

Kada je imala samo 16 godina upisala je Akademiju dramskih umetnosti, kao student vanserijske klase, u kojoj su bili: Dragan Bjelogrlić, Milorad Mandić Manda, Srđan Žika Todorović, Darko Tomović, Vesna Trivalić, Slobodan Ninković i Dragan Petrović.

Put ju je 1993. godine odveo u Los Anđeles, gde i danas živi. U grad svoje mladosti redovno navraća kako bi obišla porodicu i prijatelje.

– Često dolazim, nikada se nisam „otkinula“ od Beograda i Srbije. To mi je bilo jako važno jer ja nisam otišla iz Beograda zato što ga nisam volela.

Stalno pričam i dosadna sam više, ali meni se stvarno slučajno desilo da sam ostala negde drugde.

 
 
 
 
 
View this post on Instagram
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

A post shared by Miloš Pejović (@drahtmeister)

Tamo mi se dopalo i stvorila sam sebi dva doma – otkrila je u jednom od retkih intervjua koje je dala, a poznata je po tome što o privatnom životu nikada ne govori, pa se nigde ne mogu pronaći odgovori na pitanja da li je udata i ima li decu.

U Americi je igrala u brojnim pozorištima, stigla je i do Brodveja, a paralelno sa glumom, karijeru je gradila i u profesuri. Zaposlena je na Kalifornijskom fakultetu umetnosti.

– Nekad kad sam tamo, na kraju predstave pomislim: „Uh, kako bih volela da su ovo videli ljudi u Beogradu“. Nijednog trenutka nisam zaboravila odakle sam, niti imam neku zabunu tipa da želim da budem neko drugi – izjavila je jednom prilikom.

Mirjana Joković ovih dana boravi na crnogorskom primorju gde snima film „Živi i zdravi“, čija se premijera očekuje 2023. godine.

Zatvoreno za komentare.