Bila je seks simbol osamdesetih, muškarci su otkidali na nju, a sada izgleda ovako!

Bila je seks simbol osamdesetih, muškarci su otkidali na nju, a sada izgleda ovako!

Proslavila se hitom "Touch me" koji je osamdesetih bio jedna od najpopularnijih pop pesama, a od pogleda na nju, tačnije na njen dekolte, muškarcima bi zastajao dah.

Photo: Instagram/Printscreen

Jedna od zvezda muzičke pop scene osamdesetih godina prošlog veka bila je Samanta Karen Foks, engleska pevačica i foto-model. Samanta je rođena u Londonu 1966. godine gde je i počela da stiče slavu.

Photo: Instagram/Printscreen

Karijeru fotomodela počela je kao šesnaestogdišnjakinja 1983. godine i to za britanski "The Sun". Zbog specifične građe, bujnih oblina postala je ubrzo popularna pinap devojka.

  Photo: Instagram/Printscreen

Ipak, odlučuje da se sredinom osamdesetih bavi muzikom što je bio pun pogodak. Objavila je singl "Touch Me (I Want Your Body)", koji je postao veliki hit širom sveta.

Usledili su i drugi hitovi, a njena slava postala je svetska, više zbog vrelih spotova nego vokalnih sposobnosti.  

Od tada je prodala preko 30 miliona albuma, a njena tri singla su se nalazila na listi 10 najslušanijih pesama u Americi i Velikoj Britaniji. 

Tokom osamdesetih bila je najfotografisanija poznata ličnost pored princeze Dajane i Margaret Tačer.

Photo: Instagram/Printscreen

Ipak, njen privatni život bio je daleko od privida srećne devojke sa naslovnica. Samanta je u svojoj autobiografiji "Forever" opisala veoma uznemirujuće detalje odnosa sa nasilnim ocem alkoholičarem koji ju je tukao i sa kojim je imala problema do njegove smrti 2000. godine.  

Photo: Instagram/Printscreen

Devedestih je njena muzička karijera na zalasku. Pokušala je da obnovi muzičku karijeru tako što je učestvovala na nacionalnom izboru predstavnika za "Pesmu Evrovizije", ali je njena pesma zauzela četvrto mesto.

Njen seksepil omogućio joj je nekoliko filmskih uloga, povremeno je bila i voditeljka, a učestovavala je i u nekoliko rijalitija.

Oktobarsko izadanje "Plejboja" 1996. godine čitaoci su očekivali s nestrpljenjem jer su njegove strane krasile slike raskošne Samante Foks.

Čitaoci jednog britanskog tabloida 2008. godine su je proglasili za najbolju "devojku sa duplerice" svih vremena. Samanta je jednom prilikom izjavila da bi se i u pedesetoj ponovo slikala za "Plejboj".

Photo: Instagram/Printscreen

Zanimljivo je da je publika u Srbiji mogla da je vidi 2007. godine u Čačku, gde  je bila specijalni gost na manifestaciji "Dani estrade". Samanta je i dalje aktivna i nastupa, održava formu.

Photo: Instagram/Printscreen

Dugo godina predmet interesovanja bila je i njena seksulana orijenatacija. Pevačica je 2003. godine objavila da je u emotivnoj vezi sa svojom menadžerkom Majrom Straton koja je kasnije preminula od raka.

Photo: Instagram/Printscreen

Samanta iza sebe ima šest studijskih albuma, a najpoznatiji muzički hitovi su joj Touch Me (I Want Your Body)",
"Do Ya Do Ya (Wanna Please Me)", "Nothing's Gonna Stop Me Now", "Naughty Girls (Need Love Too)"...

Sa italijanskom pevačicom Sabrinom Salerno, Samanta je 2010. godine snimila obradu pesme grupe Blondi "Call Me". Iako su obe imale obline koje su ih proslavile, ipak je, složićete se, Samanta ostavila daleko veći trag na muzičkoj sceni zlatnih osamdesetih od vrele Sabrine.

Samanta je i danas aktivna, nastupa, trenira, ali stari sjaj seks simbola polako bledi...  

Kako vama sada izgleda Samanta Foks?