Bojsi otkrio zašto je tražio srpsko državljanstvo

Bojsi otkrio zašto je tražio srpsko državljanstvo

Britanski glumac Džon Čalis, poznatiji kao Bojsi iz popularne serije Mućke, nedavno je podneo zahtev za srpsko državljanstvo.

Foto: Shutterstock

U razgovoru za TV Prva, Čalis kaže da provodi vreme u želji da se vrati u Srbiju i sazna više.

 „Otkrio sam da imamo puno toga zajedničkog, jednostavno se smejemo istim stvarima, to je bilo veliko otkriće. Gledanje Mućki je jedina stvar koja mi je stavljala osmeh na lice, rekao je neko. Razmišljao sam kako je bilo ratovati u Jugoslaviji, i nastaviti posle toga normalan život“, kaže glumac.

„Gradonačelnik mi je predložio da uzmem državljanstvo Srbije i time se osećam bliže narodu. Nadam se da ćemo se uskoro videti“, poručio je on.

„Bojsi je mnogo promovisao Srbiju, ja sam mu predložio da uzme naše državljanstvo. Mućke su vrlo popularne u Srbiji, narod je doživljava kao svoju. Imamo sličan humor“, rekao je zamenik gradonačelnika Beograda, Goran Vesić.

Vest o tome da će Čalis dobiti državljanstvo Srbije prvobitno je na Fejsbuku objavio upravo Vesić.

„Mnogi su se u Srbiji obradovali fotografijom koju je britanski glumac Džon Čalis, koji je tumačio ulogu čuvenog Bojsija u kultnoj seriji Mućke objavio na društvenim mrežama. Kako i ne bi, kada je na fotografiji Džonov crni „mercedes“, na čijim tablicama piše „Srbija“. Vreme je da otkrijem tajnu kako je slika nastala“, napisao je Vesić na svom Fejsbuk profilu.

Fotografija je nastala, kako je naveo, prošle nedelje ispred Ambasade Srbije u Londonu.

„Pre toga je Džon zvanično podneo zahtev za prijem u državljanstvo Republike Srbije! U ambasadi Srbije Čalisa je primila ambasadorka Srbije u Ujedinjenom kraljevstvu Aleksandra Joksimović. Imao sam tu čast da u ime Grada Beograda potpišem preporuku Grada Beograda da Bojsi postane srpski državljanin. Nije bilo lako pobrojati na jednoj stranici šta je Bojsi učinio na promociji Srbije i Beograda, posebno u Velikoj Britaniji gde je veoma poznat i popularan“, dodao je Vesić.

Napisao je i da je premijerka Ana Brnabić podržala ideju da Bojsi postane srpski državljanin.

„Bojsijev zahtev za državljansvo nalazi se već u Beogradu i kada se završe sve procedure Vlada će glasati. Lep je osećaj kada znate da uspešni i popularni ljudi, kao što je Džon Čalis, žele da budu državljani Srbije. Srećan sam jer Bojsi postaje i zvanično Beograđanin. Stanovnik našeg grada suštinski je postao kada je snimio film „Bojsi u Beogradu“. Bojsi dobrodošao kući“, napisao je Vesić.

Zatvoreno za komentare.