5 najboljih uloga po kojima ćemo pamtiti Čedvika Bouzmena

5 najboljih uloga po kojima ćemo pamtiti Čedvika Bouzmena

Svet filma je, nažalost, u petak 28. avgusta izgubio veliko glumačko ime. Čedvik Bouzmen, zvezda filma Crni Panter, preminuo je u 43. godini života od posledica raka debelog creva.

Foto: Shutterstock

Poznati glumac je karijeru započeo pojavljivanjem u serijama, a od 2008. smo mogli da ga gledamo i na velikom platnu. Čedvik Bouzmen je za kratko vreme ostavario nekoliko fantastičnih uloga, po kojima ćemo ga pamtiti još dugo godina.

U narednim redovima ćemo vam otkriti kojih 5 filmova treba da pogledate ako želite da se upoznate sa radom ovog talentovanog glumca.

42 (2013)

Bouzmen u ovom biografskom filmu tumači Džekija Robinsona, prvog Afroamerikanca koji je zaigrao u američkog bejzbol ligi i tako srušio rasnu barijeru koja je postojala u ovom sportu.

Get on Up (2014)

Get on Up je još jedan biografski film u glumačkom opusu Čedvika Bouzmena. On je ovoga puta igrao Džejmsa Brauna, "kuma soula" poznatog po hitovima kao što su "I Got You (I Feel Good)", "It's Man's Man's Man's World" i "Sex Machine".

Marshall (2017)

Ovo je film o počecima karijere američkog advokata Terguda Maršala, koji je kasnije postao prvi Afroamerikanac na poziciji pridruženog sudije Vrhovnog suda SAD.

Black Panther (2018)

Sa Marvelovim superherojom Crnim Panterom smo se prvi put upoznali u ostvarenju Kapetan Amerika: Građanski rat (2016). Dve godine kasnije, on je dobio svoj film, a Bouzmen je, naravno, briljirao u naslovnoj ulozi.

Da 5 Bloods (2020)

Da 5 Bloods je filmska priča o četiri veterana rata u Vijetnamu koji odlučuju da se vrate u ovu zemlju i pronađu zlato koje su tamo sakrili nekoliko decenija ranije, ali i telo svog poginulog narednika Normana Erla Holoveja, koga u filmu tumači Čedvik Bouzmen.