Slavni glumac imao moždani udar!

Slavni glumac imao moždani udar!

Velikan francuske kinematografije Alen Delon oporavlja se u Švajcarskoj nakon što je nekoliko nedelja proveo u pariskoj bolnici posle moždanog udara, preneli su francuski mediji.

Foto: Shutterstock

Delonov najstariji sin Entoni potvrdio je da je glumac (83) imao "blagi" izliv krvi oko mozga i kardio-vaskularne smetnje, dodajući da se sada oporavlja u jednoj švajcarskoj klinici posle hospitalizacije u Parizu.

Entoni Delon je rekao da je slavni glumac operisan u Parizu i da je u bolnici proveo tri nedelje, javila je agencija Frans pres.

Slavni Delon je u maju primio počasnu Zlatnu palmu na 72. Međunarodnom festivalu u Kanu, rekavši da se ne seća kad je poslednji put bio toliko dirnut do suza.

Foto: IMDb

Glumac je tada rekao da želi da se oprosti od publike kojoj želi da uputi zahvalnost. Dodao je da je bio programiran za uspeh, ali ne i za sreću.

Delon je sa izuzetnom filmografijom i burnim privatnim životom postao mit svetske kinematografije s retkom harizmom, stilom i velikom fizičkom lepotom.

Tokom šest decenija karijere, Delon, rođen 8. novembra 1935. godine u gradu So kod Pariza, igrao je u stotinak filmova, među kojima su "Roko i njegova braća" i "Gepard" Lukina Viskontija, "Samuraj" i "Pandur" Žan-Pjera Melvila, "Gospodin Klajn" Džozefa Lozija i "Eklipsa" Mikelanđela Antonionija.

Foto: IMDb

Iako je 1999. godine najavio da više neće glumiti, pojavio se u nekoliko televizijskih serija i u pozorišnim predstavama sa ćerkom. Takođe je upamćen i po duetu s Dalidom i njihovom pesmom "Paroles, Paroles".

Iako je Delon poznat po verbalnim ispadima, aroganciji i egocentričnosti, većina Francuza, pored toga što ga smatra megalomanom, priznaje da je on je jedan od najvećih francuskih glumaca svih vremena.