Srpski pevač koga kolege najčešće pominju u svojim pesmama

Srpski pevač koga kolege najčešće pominju u svojim pesmama

Nije retkost u svetskim hitovima da se u tekstovima, pa čak i u naslovima pojedinih pesama pojavljuju imena drugih poznatih ličnosti, kolega... Setimo se jednog od svežijih primera, hita sastava Maroon 5 - "Moves Like Jagger". Na domaćoj sceni imamo, kad je ta tema u pitanju, jedan specifičan primer. 

Ovaj srpski pevač je, i to u kratkom vremenskom periodu, od 1987. do 1991, čak tri puta pomenut u pesmama svojih kolega. Da sve bude zanimljivije, u pitanju su, bez izuzetka, veliki hitovi, i pesme koje se i dan danas slušaju. 

Momčila Bajagića Bajagu je 1987. godine prvo pomenula grupa Bombaj štampa, predvođena čuvenim Brankom Đurićem Đurom.

U pitanju je veliki radijski hit "Često poželim da sve zaboravim".  Čuven je stih - "poveo bih Momčila što peva bam, bam, bam, neću ništa da znam". 

Da bude još zanimljivije, godine 2013. upravo je bend Bombaj štampa bio predgrupa Bajagi i Instruktorima na velikom beogradskom koncertu na Kalemegdanu. 

Bajagića je, dve godine kasnije, na svom čuvenom drugom albumu "Hoćemo gusle" pomenuo Rambo Amadeus, u hitu "Balkan boj". Govoreći u pesmi o tome šta mu se sve desilo kad je postao slavan, Pušić kaže i "...kod Bajage sam išao u Zemun na stan". 

Naposletku, stižemo i do 1991, kada je grupa "Galija" objavila jedan od svojih najuspešnijih albuma "Istorija, ti i ja". Jedan od hitova sa ovog izdanja je i pesma "Seti se maja", gde Neša peva "... krilima zmaja, k'o što bi rek'o Bajaga...". 

Možda je onima koji ne poznaju detaljno Bajagin opis nepoznato gde to Momčilo pominje krila zmaja. Reč je o pesmi "Kosooka" sa njegovog prvog solo albuma "Pozitivna geografija". 

Zatvoreno za komentare.