Skoro niko nije znao pravo ime Dragana Nikolića!

Skoro niko nije znao pravo ime Dragana Nikolića!

Legendarni glumac Dragan Nikolić rođen je 20. avgusta 1943. godine u Beogradu. Detinjstvo je proveo na Crvenom krstu, a posle osnovne škole upisao je Četrnaestu beogradsku gimnaziju iz koje je premešten u Ekonomsku školu.

Foto: Instagram

Posle dve godine provedene u srednjoj školi polagao je i položio prijemni ispit na Akademiji za pozorište, film, radio i televiziju i tada kao sedamnestogodišnjak bio najmlađi student. Diplomirao je na Fakultetu dramskih umetnosti u Beogradu.

Dragan i njegova supruga Milena Dravić su se upoznali 1972. godine kada su zajedno vodili šou program "Obraz uz obraz" i na jednoj pauzi između snimanja, 31. decembra, otišli su u opštini da se venčaju.

- Usred snimanja jednog filma, zamolili smo reditelja da nas pusti na pauzu. Poveli smo i našu kumu Seku Sablić i otišli u opštinu Vračar da se venčamo. Nakon venčanja smo se vratili na snimanje, i nastavili da radimo. Zanimljivo je da nemamo nijednu fotografiju sa venčanja, niko nas nije fotografisao - izjavila je jednom Milena Dravić za medije.

 
 
 
 
 
Погледајте ову објаву у апликацији Instagram
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

Објава коју дели JUGOSLAVIJA / YUGOSLAVIA (@jugoslavija.sfrj) дана

Gaga, koji je bio veliki šmeker i veliki čovek, promenio se posle tri porodična gubitka koja je doživeo. Posle smrti starijeg brata dugo je patio, bio na ivici depresije. Stariji brat mu je bio uzor u svemu. Brat je preminuo 20. avgusta, na dan kad je Gaga rođen. Zbog toga više nikada nije slavio rođendan. Često je govorio da bi voleo da mu Miroslav s njegovim društvom dođe na rođendan da ga proslave.

Potom mu je preminula majka za koju je bio veoma vezan. Starao se o njoj zajedno sa suprugom Milenom Dravić. Poslednji udarac u nizu bio je odlazak Bore Todorovića s kojim je četiri decenije bio nerazdvojan. To više nije isti čovek, govorili su Draganovi prijatelji.

Dragan je preminuo 11.03.2016. u 72. godini života, posle duge borbe od teške i opake bolesti.

 
 
 
 
 
Погледајте ову објаву у апликацији Instagram
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

Објава коју дели Tihomir Stakic (@tihomirstakic) дана

Niko nije znao njegovo pravo ime zbog jedne greške

Filmsku karijeru počeo je 1964. godine manjom ulogom u filmu “Pravo stanje stvari”, tada je potpisan krštenim imenom Dragoslav Nikolić.

Zasluge za izmenu nadimka na mestu imena duguje grešci na kraju televizijske serije “Dovoljno je ćutati” iz 1965. godine kada mu je u kajronu za uloge umesto imena stavljen nadimak koji će obeležiti njegovu karijeru.

- Samo mi u ličnoj karti i pasošu piše da se zovem Dragoslav Nikolić. Za sve ostale sam Dragan - otkrio je glumac Dragan Nikolić. Malo ko je zbog toga znao kako se on zapravo zvao.