U školi je imao jedan iz muzičkog - danas je najpopularniji pevač sveta!

U školi je imao jedan iz muzičkog – danas je najpopularniji pevač sveta!

Ed Širan danas je najpopularniji pevač na svetu, poslednjom turnejom srušio je i svetski rekord, ali pre samo deset godina stvari su izgledale potpuno drugačije.

Foto: Shutterstock

Otkrio je to jedan primerak na izložbi "Ed Sheeran Made In Suffolk" prepunoj pevačevih predmeta iz detinjstva, ali i škole.

Najviše predmeta za izložbu donirao je njegov otac Džon, koji je godinama, baš poput svakog pravog roditelja, marljivo skupljao sitnice iz Edovog života. Jedna od njih je svedočanstvo Akademije za modernu muziku u Gilfordu koju je pohađao 2009. i 2010. godine, a koja ukazuje na to da Širanu ocene, najblaže rečeno, nisu bile toliko bitne.

 
 
 
 
 
Погледајте ову објаву у апликацији Instagram
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

Објава коју дели Ed Sheeran (@teddysphotos) дана

U svedočanstvu se vidi da je Ed iz svih šest predmeta dobio - čistu jedinicu. Reč je o predmetima poput pisanja pesama, profesionalnog muziciranja, razvijanja stila i pripreme za muzičku industriju. Njegova prosečna ocena za tu godinu bila je, naravno, opet jedinica.

 
 
 
 
 
Погледајте ову објаву у апликацији Instagram
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

Објава коју дели dangerous woman? (@i_.like_.it) дана

Godinu i po nakon ovog poražavajućeg svedočanstva Ed Širan je izdao debitantski album "Plus", koji je postao deveti najprodavaniji album decenije u Velikoj Britaniji i doneo mu dve nagrade Brit Award, za najboljeg debitanta i najboljeg muškog izvođača. 

 
 
 
 
 
Погледајте ову објаву у апликацији Instagram
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

Објава коју дели Ed Sheeran (@teddysphotos) дана

Širan je osvojio pet Brit Awarda, četiri Gremija i dve MTV nagrade, a njegova poslednja turneja sa trona je zbacila grupu U2 i postala najisplativija turneja u istoriji muzike. Uprkos očajnim ocenama, pevač je do danas prodao 150 miliona albuma, a bogatstvo mu se procenjuje na 160 miliona funti.