Fantastični Metju Mekonahi se osamio 52 dana u pustinji kako bi napisao svoju biografiju

Fantastični Metju Mekonahi se osamio 52 dana u pustinji kako bi napisao svoju biografiju

Jedan od najpopularnijih holivudskih glumaca Metju Mekonahi podelio je svoje iskustvo apsolutnog osamljivanja u cilju pisanja i završetka svoje autobiografije.

 Foto: Imdb

Filmska zvezda je odlučila da napusti dom, prijatelje i porodicu i 52 dana provede u teksaškoj pustinji kako bi imao mir i koncentraciju da završi knjigu „Greenlights“.

Ovo delo je još uvek jedno od najprodavanijih širom Amerike, a Metju u njemu detaljno opisuje svoje odrastanje, sazrevanje i iskustvo na filmu.

Život u Australiji - iskustvo iz pakla

Kao osamnaestogodišnji tinejdžer odlučio je da na studentskoj razmeni ode u Australiju, a to iskustvo opisuje kao „život iz pakla“, između ostalog, zbog porodice u čijem domu je boravio. Za razliku od Teksasa, gde je bio najpopularniji i najzgodniji učenik, vlasnik sportskog automobila i dečko najlepše devojke u gradu, odlaskom u Australiju sve je to nestalo.

Sa novajlijom tada niko nije želeo da se druži, nadenuli su mu nadimak „Mačka" koji nije voleo, a u školi je morao da poput ostalih đaka nosi uniformu.

Njegova nova porodica je živela čak 106 kilometara severno od Sidneja, morao je da poštuje „policijski čas”, naloženo mu je da svoje mišljenje drži za sebe, radio je šest poslova, uključujući i posao bankovnog savetnika i pomoćnika u advokatskoj kancelariji.

 Foto: ShutterStock

Pisao sam sebi pisma da bi se ohrabrio

Ubrzo je postao vegetarijanac i imao je samo 58 kilograma i kaže da je sam sebi pisao pisma kako bi se ohrabrio. Razmišljao je da postane vojnik i oslobodi Nelsona Mandelu.

– Bio sam u kadi svako veče pre zalaska sunca, govorio sam sebi da sam dobro i da je reč samo o velikim kulturološkim razlikama – opisao je holivudski zavodnik dodavši da je povratak u Ameriku i odustajanje značilo da je slabić koji ne poštuje svoju reč.

U autobiografiji on se priseća i otkriva priču o zlostavljanju koje je doživeo sa svojih 18 godina, a opisuje i zbog čega ga je policija uhapsila na njegovoj kućnoj zabavi davne 1999. godine, prenosi Nova.rs.

Metju Mekonahi glumio je u pregršt filmova, a dobio je i filmsku nagradu Oskar za fantastično odigranu glavnu mušku ulogu u filmu „Dallas buyers club“.

Zatvoreno za komentare.