Gde je i šta radi Gotje - poznat po samo jednoj pesmi koju svi volimo

Gde je i šta radi Gotje – poznat po samo jednoj pesmi koju svi volimo

Indi rok muzičar Voter “Voli” Debaker, svima poznat pod svojim umetničkim imenom Gotye, svetsku pažnju je privukao 2011. godine, kada je objavio spot za singl “Somebody that I used to know”, ali mu se od tada gubi trag na muzičkoj sceni.

 
 
 
 
 
Погледајте ову објаву у апликацији Instagram
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

Објава коју дели Gotye (@gotye) дана

Gotye je rođen 21.maja 1980. godine u Belgiji, ali se sa roditeljima već u svojoj drugoj godini preselio u Australiju, gde je proveo najveći deo svog života.

Prvu pesmu pod nazivom “Out here in the cold” je objavio 2001. godine, ali sigurno se sećate “buma” koji je napravio deset godina kasnije, kada je objavljen upečatljivi spot u saradnji sa muzičarkom Kimbre za pesmu “Somebody that I used to know”, u kojem njih dvoje stoje naslonjeni na zid, dok ih polako “obuzima” farba u različitim bojama i geometrijskim oblicima.

Instant hit počeli su da prepevavaju muzičari širom sveta, a bio je broj 1 na Bilbordovoj list. Ovo mu je donelo i prestižne nagrade u svetu muzike poput Gremija i BRIT nagrade.

Međutim, umesto da “iskoristi” slavu koju je stekao, Gotye se povukao iz ovog “projekta” i istakao da najverovatnije više neće objavljivati pesme pod ovim pseudonimom, pa je do sada i ostao veran ovoj izjavi.

To ne znači da je prestao da se bavi muzikom, pa je tako bubnjar i pevač u bendu The Basics, a na svojim društvenim mrežama promoviše razne umetničke projekte kroz koje pokušava da očuva nasleđe raznih muzičara i isprobava različite pravce i muzičke instrumente koji se više ne koriste u tolikoj meri.

Bio je u dugogodišnjoj vezi sa pevačicom Taš Parker, a 2018. godine je dobio ćerku Leoni sa partnerkom Mod, ali je malo toga drugog poznato u vezi sa njegovim privatnim životom.