Imena predodređena za uspeh: Kakvo značenje imaju imena poznatih dama?

Imena predodređena za uspeh: Kakvo značenje imaju imena poznatih dama?

Ime odnosno njegovo značenje nas u velikoj meri odredi. A šta imena poznatih dama govore o njima.

Prelepa Sofija Vergara

Foto: Instagram

Ime kolumbijske glumice Sofije Vergare potiče iz staro-grčkog jezika, njegov koren je u reči "philosophia" koja označava mudrost i znanje, pa onaj ko ponese ovo ime, zrači mudrošću.

Svetska zvezda je mudrost ispoljila na raznim poljima, od obrazovanja (bila je na korak da postane stomatolog), preko glume u kojoj se istakla, do samog stila života. Ona je srećna žena, ima li veće mudrosti nego se izboriti za svoju sreću?

Miranda Ker

Foto: Instagram

Ime Miranda je latinskog porekla i nastalo je od reči "mirandus" što u prevodu znači čudnovata. Miranda Ker je zaista posebna pojava u svetskoj modi.

Selena Gomez

Foto: Instagram

Ime Selena dolazi iz Grčke, od reči "Selếnê" što znači Mesec. U grčkoj mitologiji je Selena boginja Meseca. A kada se uzme u obzir njegovo indijsko poreklo, tu se nailazi na odrednicu "zvezda na nebu".

Selena Gomez je velika zvezda na nebu svetskog šou-biznisa. Rasprostranjeno je i mišljenje da je ovo ime verzija imena Jelena, koje nam dolazi od grčkog "hele" i podrazumeva sledeće oznake: "sjajna", "blistava", "lepa" ili "božanska žena", "sunčeva kći", "boginja ili božija ćerka".

Ketrin Zita Džons

Foto: Instagram

Ketrin je varijantna imena Katarina koje potiče od grčkog "katharos" (katarza) i simbol je "čistote emocija". Čudno ili ne, mnogi bi za Ketrin Zita Džons rekli da pleni čistotom i iskrenošću.

Eva Longorija 

Foto: Instagram

Postoji više teorija o značenju imena Eva, ali je najpotkrepljenija činjenicama ona koja kaže: ime je staro-hebrejskog porekla, izvedeno od "Hawwa" i simbolizuje onu koja daje život. 

Kakvu simboliku nosi vaše ime?