Ivana Maksimović objavom izazvala lavinu komentara

Naša streljačica Ivana Maksimović Anđušić je početkom novembra prošle godine rodila sina.

 
 
 
 
 
Погледајте ову објаву у апликацији Instagram
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

Објава коју дели Ivana Andjusic Maksimovic (@ivanamaksimovic) дана

Ivana, koja je udata za košarkaša Danila Anđušića odlučila je da svim majkama pošalje važnu poruku kada je odgoj dece u pitanju. 

Ona je na svom profilu na Instagramu objavila fotografiju na kojoj doji svog sina Filipa, a pored je napisala: 

"Najdragoceniji momenat za mene definitivno predstavlja dojenje. Tih pola sata, samo naših, ne bih menjala ni za šta na svetu. Još kada vidim kako iz dana u dan raste i kako se veličina njegovih krofnica povećava ne mogu, a ne biti preponosna na sebe. Nažalost, dosta je žena koje ne žele da doje a ni ne znaju da propuštaju ono najslađe. Možda te brinu opuštene grudi ili obaveza da po ceo dan budeš vezana za bebu i tako mesecima, ali pozitivna strana dojenja nema cenu. Ovaj post ide kao podrška svim jakim i požrtvovanim mamama i onima koje to žele da budu!", napisala je Ivana i dodala: 

 
 
 
 
 
Погледајте ову објаву у апликацији Instagram
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

Објава коју дели Ivana Andjusic Maksimovic (@ivanamaksimovic) дана

"Majčino mleko je prirodna prehrana svakog novorođenčeta. Dojenjem se detetu osigurava ne samo hrana nego i toplina, zaštita. Prirodna prehrana utiče na zdravlje deteta, jer predstavlja optimalnu hranu koja se najbolje vari i utiče na sazrevanje sistema za varenje. Štiti novorođenče od infekcije i sprečava razvoj alergijskih bolesti. Dete preko mleka dobija antitela majke čime se jača imuni sistem. Dojenjem se između majke i deteta uspostavlja čvrsta emotivna veza", zaključila je. 

Njena poruka pokrenula je lavinu komentara na društvenim mrežama budući da je Srbija i dalje na jako niskom procentu (13 odsto) žena koje isključivo i samo doje svoju decu u prvih šest meseci života.

Pročitaj još