Jedna od najlepših manekenki na svetu proslavila je 38. rođendan i još uvek izgleda kao milion dolara!

Jedna od najlepših manekenki na svetu proslavila je 38. rođendan i još uvek izgleda kao milion dolara!

Jedna od najplaćenijih manekenki na svetu danas,  20. jula slavi 38. rođendan, a njena karijera modela bila je više nego uspešna. Ovako je izgledao njen put do uspeha i milionskih iznosa za angažmane.

Photo: Instagram/Printscreen

Brazilski supermodel Žizel Bundšen karijeru je započela još kao tinejdžerka, a nakon što se iz svoje zemlje preselila u Njujork 1997. godine, gde su je (kao u holivudskom filmu) u restoranu brze hrane u kojem je radila zapazili modni agenti.

Prva "ozbiljnija" revija koju je radila bila je za Aleksandra Mekvina.

Ubrzo su najpoznatiji dizajneri počeli da se "otimaju" o nju, a već 2000. godine, Žizel je sa "Viktorijas sikretom" potpisala ugovor vredan 25 miliona dolara, i time postala jedna od najplaćenijih modela na svetu.

Bundšen je 2007. raskinula ugovor sa "Viktorijas sikretom," ali je i dalje povremeno radila revije za ovaj brend.

U međuvremenu, pojavljivala se na naslovnicama mnogih poznatih časopisa, sarađivala je sa najpoznatijim dizajnerima, a 2000. je časopis "Roling stoun" proglasio najlepšom ženom na svetu.

Ova lepotica se 2009. udala za fudbalera Toma Bredija sa kojim ima sina Bendžamina i kćerku Vivijen, a 2012. se našla u centru pažnje kada se slikala gola za "Vog" i pokazala da je i dalje jedna od najseksepilnijh modela. 

U aprilu 2015, Žizel se oprostila od modne piste, ali ne i od modne industrije.

I dalje povremeno radi kampanje, ali sada… samo kad je raspoložena za to.

U međuvremenu, uživa sa porodicom...