Kada se pojavio Kusturičin "Dom za vešanje" svi su bili opčinjeni mladom Azrom: Danas ovako izgleda!

Kada se pojavio Kusturičin „Dom za vešanje“ svi su bili opčinjeni mladom Azrom: Danas ovako izgleda!

Kada se pojavila u filmu Emira Kusturice "Dom za vešanje" pre 30 godina niko nije mogao pretpostaviti da će tada mlada makedonska glumica Sinolička Trpkova izazvati takvo oduševljenje publike.

Photo: Youtube/Printscreen

Tužna ljubavna priča Azre i Perhana osvojila je Balkan a scene iz ovog filma u kojima se pored Sinoličke pojavljuje Davor Dujmović obeležile su jugoslovensku kinematografiju.

Photo: Youtube/Printscreen

Sinolička Trpkova prvo se pojavila u filmu "Srećna Nova 49" gde je imala epizodnu ulogu. Imala je samo 21 godinu.  Posle nekoliko uloga u serijama i pozorištu, dobila je pravu šansu - ulogu Azre u Kusturičinom filmu! Bio je to pun pogodak za Sinoličku koja priznaje da joj je uloga Azre zadala mnogo muka.

Photo: Youtube/Printscreen

- Kusturica se uhvatio na moj fizički izgled, odgovaralo mu je jedno naivno i mladoliko lice, što u suštini, nije imalo veze sa mnom. Utoliko mi je bilo teže da je odigram. Istina, našla sam neke sličnosti između nas dve, ali umesto da mi pomognu, samo su mi odmagale - rekla je glumica jednom prilikom.

Danas Sinolička Trpkova ima 52 godine i živi u Skoplju.

Photo: Youtube/Printscreen

Posle "Doma za vešanje" tako upečatljivu ulogu više nije ostvarila. Azra je bila nešto što više nije mogla da ponovi, a ni nadmaši.

Photo: Facebook./Printscreen

Sinolička radi kao profesorka na Akademiji umetnosti u Skoplju, udata je i ima dvoje dece. Sa Kusturicom se posle filma više nije srela.

Zatvoreno za komentare.