Kako postporođajne fotografije slavnih žena stvaraju komplekse običnim ženama i koliko su one zaista realne?

Kako postporođajne fotografije slavnih žena stvaraju komplekse običnim ženama i koliko su one zaista realne?

Višak kilograma, neuredna frizura, loša šminka, bilo kakav nedostatak za novopečene poznate mame izgleda da je totalna nepoznanica. Kada one izlaze sa bebom iz porodilišta, to izgleda kao da su otišle da kupe novo štene.

Photo: instagram

Samo uđu i posle nekoliko sati izađu sa novim "porodičnim dodatkom", kompletno našminkane i sređene poziraju fotografima, a mnoge se odmah nakon porođaja na društvenim mrežama pohvale fotografijama na kojima izgledaju potpuno nerealno.

Obične žene, ne mogu normalno da hodaju posle porođaja ako su imale epiziotomiju, pa su šivene ili, još gore, ako su se porodile carskim rezom.

Pa i kada to nije slučaj (a zaista se retko dešava da nije), da se materica vrati na normalnu veličinu treba oko 40 dana i stomak je još uvek naduven.

Photo: shutterstock

Ok, poznate ličnosti imaju svoj tim šminkera, frizera, trenera, ali kako stignu za mesec dana da se vrate u top-formu kada ni krvarenje još nije prestalo, grudi su naduvene i bolne od mleka koje curi svaki čas, jer proizvodnja još nije regulisana kako treba?

Kada se Kejt Midlton porodila, svima je prvo palo na pamet kako je smogla snage da izađe da se slika samo nekoliko sati posle porođaja i to na visokim štiklama i savršeno doterana, sa bebom u naručju, stpljivo pozdravljajući sve prisutne.

Photo: instagram

Nepunih mesec dana nakon što je rodila ćerku Stormi Kajli Džener se na Snepčetu pohvalila svojim izgledom. Sudeći po komentarima na društvenim mrežama, njen stomak izgleda previše ravan da bi bio istinit. Nikome nije bilo jasno kako je to uopšte moguće!

I kod nas među poznatim damama situacija nije ništa drugačija. Pevačice Seka Aleksić i Nikolija Jovanović svojim fantastičnim izgledom nakon porođaja postale su uzor mnogim mladim mamama.

Photo: instagram

Ovo je Sekina prva fotografija na Instagramu, koju je postavila nakon što je sina Jakova dovela kući iz porodilišta.

A evo kako je Nikolija nepunih mesec dana nakon porođaja izgledala, kada je snimila set promotivnih fotografija na kojima nerealno dobro izgleda.

Photo: instagram

Manekenka Jovana Đorđević, supruga srpskog fudbalera Filipa Đorđevića, postala je u januaru prošle godine mama po drugi put, a svojom fotografijom maltene tik nakon porođaja šokirala je sve svoje pratioce na društvenim mrežama.

Photo: instagram/screenshot

Jovana se porodila u Italiji, gde živi sa suprugom i ćerkom Noel, a fotku sa svojom tek rođenom bebom objavila je na svom Instagram profilu i začudila nas sve.

Ni pet dana kasnije, situacija se nije promenila, a Jovana se vratila na Instagram i pokazala kako izgleda kao "sveža majka".

Photo: instagram/screenshot

Sa pevačicom Jelenom Kostov je situacija još nerealnija. Jeleni do sedmog meseca niko nije verovao da je uopšte u drugom stanju, pa nas onda ni ne čudi što je odmah nakon dolaska na svet njenog sinčića Milije pevačica zablistala jače nego ikada.

Već posle par dana ona se uslikala sa ful šminkom i frizurom i fotografiju postavila na Instagram.

Photo: instagram/screenshot

Kako je uopšte moguće da poznate mame odmah nakon porođaja izgledaju ovako dobro i da li time nabijaju komplekse nama, običnim smrtnicama?

Odgovor na ovo prvo pitanje nismo sigurni da znamo, ali činjenica je da svako izbacuje slike koje želi i da samo treba znati namestiti se u pozu na kojoj izgledamo najbolje moguće, a i poznavanje različitih programa za doterivanje fotografija je svakako prednost.

Photo: Pexels

Odgovor na drugo pitanje je samo jedan - od sistema vrednosti zavisi hoćete li sebi nabiti komplekse zbog svog ili tuđeg izgleda!

Psiholog Radmila Grujičić ističe da ako vam je prioritet da nakon porođaja što pre vratite nekadašnju kilažu i izgled, onda radite na tome, ali se nemojte loše osećati ako u tome ne uspete za mesec dana i nemojte drugome zavideti ako u tome uspe.

Photo: Pexels

- Isključivo od nas zavisi u šta ćemo da verujemo i na šta ćemo da se "upecamo", jer koliko su te fotografije sa društvenih mreža uopšte realne. A čak i da jesu, treba znati da nisu svi metabolizmi isti, niti svi reagujemo na iste tretmane na istovetan način. Nema potrebe da se utrkujemo sa drugima, već isključivo i samo sa sobom. Postavite sami sebi cilj, ne dozvolite da vam ga postavljaju drugi - savetuje psiholog.

Zatvoreno za komentare.