Kristijano Ronaldo pomaže lečenje desetomesečne bebe iz Beograda!

Kristijano Ronaldo pomaže lečenje desetomesečne bebe iz Beograda!

Kristijano Ronaldo donirao je svoj dres za aukciju, gde će biti prikupljena sredstva za lečenje desetomesečne bebe iz Beograda.

Foto: Shutterstock

Zvezda svetskog fudbala, čovek koji je već stekao status legende i jednog od najboljih igrača svih vremena, Kristijano Ronaldo priključio se humanitarnoj akciji za pomoć bolesnoj devojčici iz Beograda Sofiji Markuljević.

Ronaldo je dres u kojem je igrao protiv Milana 11. novembra 2018. godine, kada je i bio strelac u pobedi "bjankonera" od 2:0, odlučio da stavi na aukciju.

Novac od prodaje namenjen je za lečenje Sofije, desetomesečne bebe koja boluje od spinalne misićne atrofije (SMA) tipa 1. U pitanju je progresivna i smrtonosna neuromišićna bolest.

Početna cena dresa iznosila je 4.590, a njegova trenutna je 4.690 evra. Aukcija traje još 24 dana i možete je pratiti na sajtu koji se isključivo bavi humanitarnim radom unitedcharity.de.

Kristijano Ronaldo često, ponekad i daleko od očiju javnosti, učestvuje u humanitarnom radu i akcijama.

Svi koji žele da pomognu Sofiji, ali i ostalima kojima je neophodna pomoć za lečenje, to mogu učiniti i preko Humanitarne fondacije "Budi human".