Prijateljstvo ovo dvoje oskarovaca je neraskidivo!

Prijateljstvo ovo dvoje oskarovaca je neraskidivo!

Leonardo DiKaprio i Kejt Vinslet su prava magija. „Ona je tako sjajna osoba da uopšte nije bilo teško da stvorimo dobru hemiju za potrebe filma. Mi jednostavno uživamo da budemo zajedno i u stvarnom životu“, izjavio je oskarovac o svojoj koleginici u jednom intervjuu tokom promocije filma „Titanik“ 1997.

Foto: IMDb

Te godine je otpočelo njihovo prijateljstvo, koje evo traje već malo više od 22 godine.

To uopšte nije tipično za Holivud, sredini u kojoj vlada velika konkurencija za najbolje uloge, što mnoge glumce čini sujetnim i beskrupuloznim. Pravo prijateljstvo, takođe, teško cveta kada se u svakom trenutku nalazi pod budnim okom javnosti. To je posebno teško kada gotovo svi imaju želju da vas vide u romantičnom odnosu, što je slučaj sa Leom i Kejt.

Foto: IMDb

Njih dvoje su se upoznali na snimanju filma Titanik davne 1996. Kejt je tada imala 21 godinu, dok je Leo bio godinu dana stariji od nje. Oni su imali toliko dobru hemiju u filmu kao par, da su se ubrzo pojavile glasine da su u vezi i u stvarnom životu.

Njihova sledeća filmska saradnja dogodila se malo više od deceniju kasnije u filmu Revolucionarni put (2008). U njemu su tumačili bračni par, a za svoju rolu u filmu, Kejt je nagrađena Zlatnim globusom. Zanimljivo je da je reditelj filma Sem Mendez u to vreme bio njen muž. Kada je primila svoju nagradu, Kejt je prvo zagrlila Lea, a u govoru na bini je sa suzama u očima izjavila: „Leo, tako mi je drago što mogu da stanem ovde i da kažem koliko te volim i koliko sam te volela svih ovih godina. Volim te svim srcem!“

Foto: Shutterstock

Nekoliko godina kasnije 2012, ona je Lea pozvala da je na njenom trećem venčanju preda mladoženji. U narednim godinama, on joj je čak u nekim trenucima pomagao oko dece kada je bila zauzeta.

Godine 2016. konačno je došao red na Leonarda Dikaprija da dobije Oskara. Kejt je bila tu da ga podrži i pre trijumfalne večeri za medije je izjavila sledeće: „Čini mi se da će ovo biti njegova godina. On je moj najbliži prijatelj i ne mogu da zamislim situaciju u kojoj nisam ovde da ga podržim.“

Foto: IMDb

Specijalno prijateljstvo između ovo dvoje filmskih zvezda je samo postalo jače kako su godine prolazile. Kejt veruje da se snaga njihovog prijateljstva krije u činjenici da nikada nisu flertovali, niti se zaljubili jedno u drugo. Leo je sa svoje strane izjavio da obožava da radi sa Kejt i da su oni „jedan mehanizam koji savršeno funkcioniše tokom snimanja filmova.“

Nadamo se da ćemo bar još jednom biti u prilici da ih gledamo na velikom ili malom ekranu u nekom novom ostvarenju. Ipak, ako se to kojim slučajem ne dogodi, nadamo se da će i dalje ostati u dobrim odnosima i nastaviti da svima pokazuju kako izgleda pravo prijateljstvo.

Jedino što zbunjuje je činjenica da je Rouz mogla malo da se pomeri da bi se Džek popeo na ona vrata...