Jedan od najvećih glumaca današnjice - zanimljivosti o Leonardu Dikapriju

Jedan od najvećih glumaca današnjice – zanimljivosti o Leonardu Dikapriju

Jedan od najboljih i najtraženijih glumaca današnjice Leonardo Dikaprio rođen je 11. novembra 1974. godine. Ovo su neke zanimljivosti o popularnom glumcu.

Embed from Getty Images

Oskarovac nije prepoznatljiv samo po svojom fantastičnoj glumačkoj karijeri, već i po zalaganju za očuvanje životne sredine i borbi protiv globalnog zagrevanja.

Ime je dobio po slavnom slikaru, frizuru njegovog lika Džeka iz Titanika su zabranjivali, a na početku poznanstva, Marka Volberga nije podnosio.

Otkrivamo vam 11 stvari koje možda niste znali o njemu:

1. Prva uloga

Suprotno uvreženom mišljenju, njegova prva uloga je bila Džoš u Čupavcima 3, a ne Tobi Vulf u Dečakovom životu.

Film je premijerno prikazan 1991. godine, a radnja je pratila vanzemaljce koji dolaze u Los Anđeles i jedu sve što im se nalazi na vidiku.

Mladi Leonardo je ulogom u ovom filmu privukao pažnju javnosti i nakon toga je krenuo da gradi karijeru.

2. Kako je dobio ime

Njegova mama Irmelin Indenbirken je šetala po muzeju i uživala u slikama Leonarda da Vinčija, kada se nerođena beba u njenom stomaku pomerila. Ona je to shvatila kao znak, a ostalo je istorija.

3. Uhvati me ako možeš

Kada je Leo radio na filmu Uhvati me ako možeš upoznao je i razgovarao sa pravim Frenkom Abagnejlom Džuniorom, koga je igrao u filmu. Toliko su se dobro slagali, da ga je Dikaprio pozvao u svoju kuću.

4. Neprijatelji

Leonardo Dikaprio i Mark Volberg su na početku mrzeli jedan drugog. Sve je počelo na setu filma Košarkaški dnevnici iz 1995. godine kada su radili zajedno, a njihove energije se jednostavno nisu poklopile.

Međusobno poštovanje i prijateljstvo je došlo ubrzo nakon što su snimili jednu scenu zajedno i shvatili talenat jedan drugog.

5. Ima problem sa opsesivno kompulzivnim poremećajem

Glumac je otvoreno pričao o svojoj borbi sa OCD-om, što je bio jedan od razloga zašto se povezao sa ulogom Hauarda Hjuza kojeg je 2004. godine glumio u filmu Avijator.

Priznao je da je imao jaku potrebu da nekoliko puta prođe kroz vrata, kao i da stane na mrlje od žvake. Deljenje ovih intimnih stvari je nesumnjivo pomoglo mnogim ljudima koji se bore s ovim poremećajem.

6. Sve zabave 1990-ih su bile njegove

Oko njega je uvek bilo muško društvo s kojim je tokom 1990-ih žestoko partijao.

Grupa prijatelja Dejvid Blejn, Tobi Megvajer, Harmoni Korin i još nekoliko poznatih faca su sebe zvali The Pu**y Posse.

7. Njegova frizura je bila zabranjena

Nakon uspeha Titanika, svaki mladi muškarac je želeo da izgleda kao Leo. Ovakva frizura je postala toliko popularna u zapadnim kulturama toliko da neke zemlje nisu želele da budu povezane s tim, pa su je zabranile.

8. Eko-frendli rizort

Leonardo Dikaprio je 2004. godine kupio ostrvo na obali Belizea s velikim planovima da izgradi eko-frendli rizort osmišljen da obnovi obalu prekomernim ribolovom - biće to zapravo najzelenije mesto za odmor na svetu.

Cilj da izleči goste dok takođe leči i ostrvo, a postojaće pravila kojih će gosti morati da se pridržavaju. Jedno od njih je zabrana korišćenja plastičnih flaša.

9. Brine o jednoj devojčici

Dok je snimao film Krvavi dijamant u Južnoafričkoj Republici, posetio je i okolna sirotišta.

Tamo je između ostalih upoznao i jednu devojčicu, koja mu je osvojila srce. Iako nije mogao da je usvoji zbog svog stila života i karijere, stalno joj šalje sve što joj treba i sve čini da bude srećna i zdrava.

10. Zamalo da promeni ime

Njegov prvi agent je želeo da mu promeni ime u Leni Vilijams, jer je mislio da će tako biti privlačniji filmadžijama, jer je "više američki".

11. Oskar iz 5. puta

Dikaprio je za najboljeg glumca u glavnoj ulozi nominovan tri puta: za filmove "Avijatičar", "Krvavi dijamant" i "Vuk sa Vol Strita", i jednom za sporednu ulogu u filmu "Šta izjeda Gilberta Grejpa", ali je nagradu osvojio tek 2016. godine za glavnu ulogu u filmu "Povratnik".

Takođe je bio nominovan za glavnu ulogu u filmu "Bilo jednom u Holivudu", 2020. godine.

Zatvoreno za komentare.