Megan Markl predstavila svoju modnu kolekciju

Megan Markl predstavila svoju modnu kolekciju

Megan Markl se nakon četiri i po meseca porodiljskog, vratila na "posao" - povod za povratak u javnost bilo je predstavljanje njene modne kolekcije Smart Set, koju je kreirala u saradnji s organizacijom "Smart Works" i nekoliko modnih dizajnera.

Odeća koja je predstavljena namenjena je ženama koje se vraćaju na posao ili traže novi nakon rođenja deteta, a vojvotkinja od Saseksa je svoju modnu liniju i pokrenula radi podrške humanitarnoj organizaciji koja pomaže nezaposlenim ženama da nađu posao.

 
 
 
 
 
View this post on Instagram
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

A post shared by The Duke and Duchess of Sussex (@sussexroyal) on

Ideja je da za svaki prodat komad iz ove kolekcije, jedan identičan bude doniran organizaciji Smart Works, koja će ih zatim proslediti ženama koje su u potrazi za poslom, a koje nemaju novca za kupovinu nove odeće. 

 
 
 
 
 
View this post on Instagram
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

A post shared by Meghan And Harry Fan (@meghanandharry1) on

- Od preseljenja u Veliku Britaniju postalo mi je važno da se susrećem sa zajednicama i organizacijama koje rade značajne stvari za društvo i pokušam da učinim sve što mogu da im pomognem da ojačaju svoj uticaj. Kad kupite bilo koju stvar iz kolekcije Smart Set, ista će biti poklonjena nekoj od klijentkinja Smart Works organizacije, a s njom samopouzdanje i podrška koja joj je potrebna da uđe u radni prostor i preduzme važan korak u građenju svoje karijere - pojasnila je Megan Markl.

 
 
 
 
 
View this post on Instagram
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

A post shared by The Duke and Duchess of Sussex (@sussexroyal) on

U skladu sa temom, Megan se na predstavljanju svoje kolekcije pojavila u odličnoj poslovnoj kombinaciji sastavljenoj od komada iz kolekcije - crnih pantalona koje potpisuje brend Jigsaw i beloj košulji dizajnerke Miše Nonu.

Njene salonke u kamel boji su sa potpisom čuvenog Manola Blanika, koje je uparila sa tankim braon kaišem oko struka, a od detalja je nosila minđuše u obliku leptira, nekoliko znatnih narukvica i masivni prsten.

 
 
 
 
 
View this post on Instagram
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

A post shared by Smart Works (@smartworkscharity) on

Kolekcija sadrži pet modela odeće različitih boja, a u prodaji će se naći do kraja meseca. Ipak, Smart Works je pokazao kako izgledaju najvažniji komadi.