Četvrtina veka od odlaska Milana Mladenovića

Četvrtina veka od odlaska Milana Mladenovića

Na današnji dan, pre 25 godina, umro je Milan Mladenović. Bio je pevač i gitarista grupe Ekatarina Velika (EKV). Bio je oličenje rokera, čovek sa emocijom. Opsednut muzikom, umro prerano. Tada je plakala cela Jugoslavija.

 
 
 
 
 
Погледајте ову објаву у апликацији Instagram
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

Објава коју дели Ekatarina Velika - EKV (@deca.iz.vode) дана

Rođen je 21. septembra 1958. godine u Zagrebu. Kao mali je još pokazao ljubav prema muzici, ali kao što je to i sam govorio, nije to bila obična ljubav. To je bila neka nesvakidašnja i neopisiva. Za Milana Mladenovića rokenrol bio je način života, a muzika, kako je govorio, vazduh koji je udisao.

Krajem sedamdesetih je osnovao bend "Limunovo drvo", nakon toga poznati sastav "Šarlo Akrobata", da bi najveću i to regionalnu slavu stekao u bendu "EKV".

- Kad sam definitivno odlučio da se bavim rokenrolom to se mojim roditeljima uopšte nije dopadalo, ali sam se na kraju izborio da se naviknu na to, a onda bi im bilo drago kada pročitaju moje ime u novinama. Počeli su aktivno da me pomažu i podržavaju. Na neki način kao i svi drugi ljudi, i ja sam savršena mešavina svojih roditelja - rekao je jednom prilikom Milan.

Devojke su za njim ludele i to širom Balkana. O njegovom ljubavnom životu se mnogo spekulisalo, ali on ga je krio koliko je mogao. Jednoj ženi je posvetio poznatu pesmu, a bio je i sa danas popularnom voditeljkom.

U avgustu 1994. posle nastupa u Budvi prebačen je u bolnicu gde mu je dijagnostifikovan rak pankreasa. Umro je na današnji dan, u 36. godini sa samo 35 kilograma. Njegovu smrt su pratile kontroverze. Govorilo se da je umro od droge, a neki su nagađali da je premunuo od posledica side.

Jedini je muzičar sa ovih prostora koji ima ulicu sa njegovim imenom u Zemunu, Podgorici i Zagrebu!

Ostavi komentar