Mim Kijanua Rivsa u ukrajinskom udžbeniku za istoriju

Mim Kijanua Rivsa u ukrajinskom udžbeniku za istoriju

Dobro ste pročitali, Kijanu Rivs u ukrajinskom udžbeniku za istoriju. Jedan od najpoznatijih mimova u novijoj istoriji - "Sad Keanu" na kojoj glumac sedi na klupi u Njujorku i tužno jede kiflu, završila je u udžbeniku za istoriju.

Foto: Shutterstock

I to, ni manje ni više, nego kao deo fotografije građevinaca iz 1930-tih. Ili je u pitanju fotošop šala/greška ili je Kijanu zaista besmrtan, kao što se i ranije spekulisalo. Bilo kako bilo, presmešno je.

Građevinski radnici koji sede na čeličnoj gredi na visini oblakodera u Njujorku početkom 20. veka i opušteno uživaju u pauzi u toku izgradnje Rokfeler Centru, jedna je od ikoničkih fotografija pod nazivom "Ručak na neboderu".

Zabuna je nastala kada je ta slika predstavljena u jednom udžbeniku za istoriju u Ukrajini - na kraju reda sedi i Kijanu Rivs.

Ova fotka može da se nađe na 58. stranici udžbenika u delu o američkoj istoriji između dva svetska rata.

Sad Keanu

 
 
 
 
 
Погледајте ову објаву у апликацији Instagram
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

Објава коју дели Segodnya UA (@segodnya_ua) дана

Udžbenik je napisao ugledni profesor Ihor Skupak, prenosi portal Dazed and Confused. Tamo stoji beleška: "Ovaj udžbenik ima posebnu strukturu nastavnog materijala i osnovnih definicija.

Fragmenti istorijskih dokumenata, pozadina i dodatne informacije, ilustrativni materijal, mape, pitanja i zadaci imaju za cilj razvoj interesovanja učenika za istoriju i poboljšanje njihove efikasnosti učenja. "

Što se nas tiče, vratili bi se u školske klupe i učili iz ovog udžbenika!