Na današnji dan: Rođen Jova Radovanović

Na današnji dan: Rođen Jova Radovanović

Jova Radovanović rođen je na Zvezdari 30. novembra 1940. godine u predvečerje Drugog svetskog rata, kao četvrto dete po redu. Oduvek zainteresovan za umetnost roditeljima ipak nije smeo da pomene muziku, jer je u to vreme bilo veoma teško kupiti instrument a i posao umetnika nije bio cenjen.

 
 
 
 
 
Погледајте ову објаву у апликацији Instagram
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

Објава коју дели Studentski dnevni list (@sdl_redakcija) дана

Jova je potajno maštao o svetu zabave, i jednog dana njegov komšija je odlučio da mu pomogne. Upisao ga je u muzičku školu i nabavio mu je klarinet na revers. Radovanović je započeo karijeru u bendu “Domino” a sav zarađeni novac od nastupa su davali za iznajmljivanje klavira na kome su svirali.

Članovi “Domina” su se ubrzo razišli, jer je većina momaka otišla u vojsku. Jova je zatim prešao u bend „”Veseli Bendža” u kome je svirao manje od godinu dana, a zatim je odlučio da pređe u bend “Sedmorica mladih”.

 
 
 
 
 
Погледајте ову објаву у апликацији Instagram
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

Објава коју дели dejanbegovic (@dejanbegovic) дана

Jova Radovanović sa bendom “Sedmorica mladih” ušao je u Ginisovu knjigu rekorda kao ansambl sa najdužim stažom od 33 godine. Burnih devedesetih godina, bend se raspao i Radovanović je počeo solo karijeru kao zabavljač. Od 2002. do 2004. godine vodio svoj šou program pod nazivom “Povuci ručnu”.

Oženjen je suprugom Koviljkom sa kojojm ima troje dece, sina i dve ćerke bliznakinje.

Ostavi komentar