Najbolji filmski citati Roberta de Nira

Najbolji filmski citati Roberta de Nira

Jedan od onih glumaca koji se pojavio u zavidnom broju ostvarenja, a još uvek nema nameru da stane je sada već legendarni Robert de Niro.

Foto: IMDb

A mnogi glumci su u tom svetu već dugo vremena i usled toga su zabeležili brojne uloge za pamćenje.

De Niro je ostvario više od 100 uloga, a mnoga od ostvarenja u kojima je igrao su postala kultna. To je obeleženo i raznim prepoznatljivim i često ponavljanim citatima, od kojih verovatno i sami poznajete dobar deo. Teško ih je spomenuti sve, ali u nastavku su neki od njegovih najčuvenijih filmskih citata.

Taxi Driver (1976)

Čuvena rečenica nastala je kao de Nirova improvizacija i ostala u filmu, a kasnije je postala prepoznatljivija od skoro celog filma. Mnogi su pokušavali da je ponove bez uspeha u svakodnevnom govoru, a nije ni čudo kada je on izgovara tako uverljivo.

The Godfather: Part II (1974)

Remek-delo u kojem se ne zna ko je bolje odglumio zadatu ulogu. De Niro je uspeo da prikaže mlađu verziju Vita Korleonea, a u jednoj od poznatijih scena, on ponavlja rečenicu koju povezujemo sa Marlonom Brandom iz prvog dela filma.

The King of Comedy (1982)

Komičar koji traži slavu i  svojih „15 minuta“ obećanih od strane Endija Vorhola učiniće sve da dospe ispod tog čuvenog reflektora. Njegova životna filozofija je jasna, što čujemo i iz ovog citata koji je inspirisao mnoge druge filmske rečenice.

Heat (1995)

Odličan film Majkla Mana se često previđa kada se govori o dobrim ulogama Roberta de Nira. Istina, ovde ga prati impresivan ansambl kolega, a i film ima brojne nezaboravne scene. Jedna od njih je i rečenica koju njegov lik izgovara, a koja je u suprotnosti od onoga što gledaoci očekuju.

Raging Bull (1980)

Film koji je de Niru doneo drugog Oskara prepun je upečatljivih scena, a jedna od njih je baš ova razmena reči između njega i takođe sjajnog Džoa Pešija. Ovde nije bitna samo jedna rečenica, već čitav njihov razgovor.