10 najskupljih razvoda svih vremena

10 najskupljih razvoda svih vremena

Kao što i sami znate, u svetu bogatih i poznatih, brakovi se ponekad završe pre nego što zvanično počnu… Samim tim, brojne ličnosti dobiju ogromne sume novca kao nagodbe, dok one druge, uključujući Pola Makartnija, Madonu, Tajgera Vudsa i trenutnog američkog predsednika Donalda Trampa, plaćaju iste te sume, koje su pravo bogatstvo.

Iako je svaka do tih suma vredna i po nekoliko desetina miliona dolara, one nisu ništa posebno u poređenju sa najskupljim razvodima svih vremena.

Mi vam ovog puta predstavljamo listu koja je vredna preko nekoliko stotina miliona dolara, a u nekim slučajevima čak i milijardu dolara.

Pogledajte o kojim razvodima se radi:

10. Bob Džonson i Šejla Kramp Džonson - 400 miliona dolara

Televizijski moguli Robert Džonson i Šejla Džonson bili su u braku od 1969. do 2002.godine, a tokom svog zajedničkog života, oni su osnovali mrežu Black "Entertainment Television".

2000.godine, oni su postali prvi afro-američki milijarderi, da bi se dve godine kasnije razveli. Šejla je dobila sumu od 400 miliona dolara, a da ironija bude još veća, kasnije se udala za sudiju koji je bio zadužen za njen razvod.

9. Mel Gibson i Robin Mur - 425 miliona dolara

Ovaj razvod vredan skoro pola milijarde između glumca Mela Gibsona i Robin Mur, i dalje je je najveća brakorazvodna isplata u istoriji Holivuda. Robin je bukvalno uzela polovinu tadašnjeg bogatstva čuvenog glumca.

8. Kreg Mekov i Vendi Mekov - 460 miliona dolara

Pionir industrije mobilnih telefona, Kreg Mekov, i novinski publicista, Vendi Mekov, prijateljski su se razveli 1997.godine, dok je ona kao rezultat razvoda dobila 460 miliona dolara u Nextel akcijama.

7. Dmitrij Ribolovljev i Elena Ribolovljev - 604 miliona dolara

Elena Ribolovljeva podnela je zahtev za razvod braka od ovog ruskog biznismena, zbog njegovog serijskog neverstva, jer je on, kako ona kaže "svoja osvajanja delio sa prijateljima i drugim oligarsima". Prvobitno, sud je Eleni dodelio 4.5 milijardi dolara, da bi nakon žalbe, ona odšetala sa "samo" 604 miliona dolara.

6. Adnan Kašogi i Soraja Kašogi - $874 miliona dolara

1961.godine, prodavac oružja iz Saudijske Arabije oženio je dvadesetogodišnju Britanku po imenu Sandra Dali, koja je nakon prelaska u islam promenila svoje ime u Soraja. Ovaj par je u svom vlasništvu imao 17 kuća, tri aviona i tri jahte. Nakon razvoda 1974.godine, Soraja je dobila 874 miliona dolara, što bi u današnje vreme bilo oko dve milijarde dolara.

5. Harold Ham i Su An Arnal - $975 miliona dolara

Razvod naftnog magnata i njegove supruge bio je veoma gorak, a završio se tako što je Harold Ham napisao Su An Arnal ček na 974.8 miliona dolara. Arnalova nije odmah unovčila svoj ček, već se na sudu borila za još veću nadoknadu, da bi 2015.godine konačno odustala.

4. Stiv i Ilejn Vin - $1 milijarda

Velike zverke kazina u Las Vegasu, Stiv i Ilejn Vin, venčali su se ne jednom, već dva puta i bili u braku od 1963. do 1986.godine i od 1991. do 2010.godine. Njihov drugi razvod jedan je od najskupljih svih vremena. Iako su detalji zadržani pod velom tajnosti, procenjeno je da je nagodba dostigla cifru od oko milijardu dolara.

3. Berni Eklston i Slavica Radić - $1.2 milijarde dolara

Glavni čovek Formule 1, Berni Eklston, jedan od najbogatijih ljudi Ujedinjenog Kraljevstva, razveo se od hrvatskog modela, Slavice Radić, 2009.godine. Nagodba je procenjena na 1.2 milijarde dolara, i mada detalji nisu baš najjasniji, izgleda da ovde postoji neobičan preokret – zapravo, Radićeva Eklstonu plaća nadoknadu!

2. Rupert Murdok i Ana Torv - $1.7 milijardi dolara

Medijski mogul Rubert Murdok i novinarka Ana Maria Torv bili su u braku 31 godinu i dobili su troje dece zajedno. Ipak, ovaj par nije mogao da se usaglasi oko Murdokovog penzionisanja i povlačenja iz sveta biznisa, pa su se prijateljski razveli 1998.godine. Detalja o razvodu nema u javnosti, ali Torvova je navodno dobila 1.7 milijardi dolara. Samo sedamnaest dana nakon razvoda, Murdok je oženio Vendi Deng, dok je Ana Torv stupila u brak sa Vilijemom Manom šest meseci kasnije.

1. Alek Vildenštajn i Džoslin Vildenštajn - $3.8 milijardi dolara

Najskuplji razvod ikada dogodio se 1999.godine, kada se francusko-američki biznismen i diler umetnina razveo od svoje supruge sa kojom je bio u braku dvadeset jednu godinu. Nakon razvoda, Džoslin je dobila 2.5 milijarde dolara, sa "ratama" od 100 miliona dolara godišnje, tokom sledećih trinaest godina!

Zatvoreno za komentare.