Nezaboravne role - Uloge po kojima ćemo pamtiti Laneta Gutovića

Nezaboravne role – Uloge po kojima ćemo pamtiti Laneta Gutovića

Milan Lane Gutović preminuo je juče u 75. godini posle duge i teške bolesti. Glumac je prošle nedelje primljen na Vojnomedicinsku akademiju zbog respiratornih problema, stanje mu se poslednjih dana naglo pogoršalo i bio je priključen na respirator.

Gutović je zauvek napustio životnu pozornicu, ali će ostati njegov bogat glumački opus, po kojem će ga pamtiti naredne generacije. Njegov specifičan glumački izraz i humor, ostaće dugo nenadmašni u domaćoj kinematografiji.

Uloga po kojoj je Gutović postao prepoznatljiv je lik Srećka Šojića, u filmu “Tesna koža”, korumpiranog direktora državnog preduzeća, koji će postati simbol sistema u kojem živimo.

Tu je i nezaboravna uloga Narcise Zec, u ostvarenju “Špijun na štiklama”, koja je ubačena u konkurentsku diskografsku kuću da ukrade muzički materijal svetski poznate zvezde.

U popularnoj seriji “Otvorena vrata”, Gutović je bio čuveni Dragoslav, švaler i neverni muž neshvaćene umetnice Katarine Anđelić Cakane.

Čuveni “Kabare Milana Gutovića” godinama je uveseljavo publiku širom regiona.

Deca su obožavala Laneta i u ulozi Ognjena, oca čuvenog Zlatka Lepšanovića u “Metli bez drške”.

Pozorište

Igrao je u predstavama „Protekcija”, „Kad su cvetale tikve”, „Buba u uhu”, „Ruženje naroda u dva dela" „Za kim zvono zvoni”, „Pučina”, „Kolubarska bitka”, „Valjevska bolnica”, „Narodni poslanik”, „Otelo", "Putujuće pozorište Šopalović", „Rodoljupci", „Lažni car Šćepan Mali", „Gagarinov put", „Ko se boji Virdžinije Vulf", „Večera budala", „Šuplji kamen" itd. Neke od tih uloga donele su mu brojne nagrade i priznanja.

Zatvoreno za komentare.