Španski košarkaš donira 500 evra za svaku postignutu "trojku" ?

Španski košarkaš donira 500 evra za svaku postignutu „trojku“ ?

Humanitarna organizacija "Srbi za Srbe" objavila je da će Nikola Mirotić imati još jednu specifičnu akciju, ovoga puta tokom Božićnog posta. Za svaku trojku koju bude pogodio do Božića u dresu Barselone, Mirotić će putem pomenute organizacije donirati 500 evra za izgradnju nove kuće porodici Dedić.

 
 
 
 
 
Погледајте ову објаву у апликацији Instagram
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

Објава коју дели Nikola Mirotic (@nikolamirotic33) дана

Reč je o porodici koja živi u teškim uslovima u selu Dosuđe na severoistoku Crne Gore, a majka Milosava živi sa troje dece, Marijanom (9), Veličkom (4) i Jasnom (3). Već tešku situaciju i loše uslove za život dodatno je pogoršala bolest najmlađeg deteta, Jasne koja ima cerebralnu paralizu i potpuno je nepokretna.

Nikola Mirotić je već godinama jedan od sportista koji odvaja veliki deo svoje zarade kako bi pomogao ugroženim ljudima sa ovih prostora, najpre je to dugo radio u tajnosti takođe sa organizacijom "Srbi za Srbe" na čiju inicijativu je cela priča postala javna zbog primera kakav se zaista ne sreće često.

Nekadašnji NBA košarkaš koji trenutno nastupa u Barseloni je već šutirao humanitarne trojke, tokom Božićne akcije organizacije "Srbi za Srbe" je trojkama na NBA parketima obezbedio novi dom za porodicu Varga.

 
 
 
 
 
Погледајте ову објаву у апликацији Instagram
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

Објава коју дели Nikola Mirotic (@nikolamirotic33) дана

- Porodica Mirotić godinama pokazuje veliku ljubav prema našem narodu, ma gde se on nalazio. Do sada smo uspešno realizovali nekoliko projekata, a uskoro završavamo izgradnju kuće sedmočlanoj porodici Kojović iz Sjenice za koju je porodica Mirotić obezbedila sredstva krajem septembra. Nikola Mirotić, u narodu je poznat kao veliki dobrotvor, što smo imali priliku da vidimo tokom evroligaške utakmice sa KK Crvenom zvezdom, kada mu je cela hala skandirala ime, dok su mu navijači uputili transparent podrške. Svakodnevno dobijamo na desetine poruka zahvalnosti na svemu što čini za ugrožene porodice, što nam je veoma drago, jer je svojim primerom motivisao veliki broj ljudi da se priključi našoj zajedničkoj misiji da pomognemo što veći broj porodica. Našem narodu su potrebni heroji koji inspirišu sve nas da budemo bolji ljudi, izjavio je predsednik Humanitarne organizacije Srbi za Srbe Igor Rašula povodom pokretanja ove akcije.

Ostavi komentar