Ona je najplaćenija holivudska glumica

Ona je najplaćenija holivudska glumica

Prvi put se kao Crna udovica pojavila u "Iron Manu 2" 2010. godine, a od tada je ovu ulogu tumačila u još pet filmova o Avengersima. 

U istoj ulozi videćemo je i ovog leta, a Skarlet Johanson nedavno je potpisala ugovor o samostalnom filmu o superjunakinji. Pisanje scenarija je u toku, a glumica je uključena u razvijanje priče o Nataši Romanof.  

Za film, koji bi u bioskopima trebalo da se pojavi 2020. godine, Johanson će dobiti 25 miliona dolara. Osim toga, ako film zaradi 900 miliona dolara, ona će dobiti bonus od šest miliona, što znači da će zaraditi najmanje 31 milion. Skarlet će takođe raditi na filmu kao producentkinja, a zahvaljujući ovom ugovoru, postala je najplaćenija holivudska glumica.

Ipak, to je opet manje od zarade koju su ostvarile njene muške kolege. Robert Dauni Džunior za ulogu Tonija Starka, odnosno Iron Mana, dobio je 50 miliona dolara, plus bonuse. Prema Forbsovoj listi najplaćenijih glumaca i glumica, vidi se da još postoji ogromna razlika između ženskih i muških plata.

Tako je prošle godine najplaćeniji glumac bio Mark Valberg sa 68 miliona dolara, dok je najplaćenija glumica bila Ema Stoun sa 26 miliona.

Izvor: Avaz.ba

Zatvoreno za komentare.