Zbog čega su glumice zamenjene u sred snimanja serije

Zbog čega su glumice zamenjene u sred snimanja serije

Desetak puta reprizirana serija "Srećni ljudi" snimana je u najteže vreme, kada je poljuljana profesionalna etika i kad su glumci zbog inflacije jurili samo za novcem, priseća se scenarista Siniša Pavić.

- Tada se sve poljuljalo u zemlji. Glumci su napuštali seriju zato što je inflacija jela honorare. Poljuljana je profesionalna etika, svi su gledali samo da uzmu novac. Tada se 400 maraka prestvaralo u 150 za dan. Unet je nemir, nestabilnost. "Srećni ljudi" su pravi produkcioni podvig, s obzirom na to u kakvim su uslovima rađeni.

Kako ste podneli odlazak dve glavne glumice, Tanje Bošković i Dubravke Mijatović?

- Mislim da je Dubravkin odlazak bio više hir jedne mlađe glumice nego što je bila unutrašnja nestabilnost u ekipi. Ona je izvanredna glumica i ja sam nju uvek uzimao bez obzira na sve. Pojedini glumci su odrasla deca, a ja se generalno klonim ljudi sa kojima imam problema.

Da li su se posle uspeha serije pokajale?

- Ne, nismo nikada vodili razgovore o tome. Kada mi je Tanja saopštila da odlazi, rekao sam joj: "Nema problema. To je tvoja odluka, hvala na ovome što si do sada uradila." To je bio težak udarac za "Srećne ljude" jer su nas napustili glumci koji su bili noseći stub. Zamislite da u "Boljem životu" odu Dragan Bjelogrlić i Marko Nikolić...

Ali serija je ipak preživela njihov odlazak.

- U tome je njena vrednost. Izgubila je svoje stubove, ali sam ja pumpao epizodne uloge. Ubacio sam Malinu Vojvodić, Marija Marka del Tintoreta, Šćepana Šćekića, koji su odjednom učinili seriju bogatom društvenom pričom.

Izvor: Srbija Danas

Zatvoreno za komentare.