Ovaj poznati glumac je brat Nikole Simića - viđali ste ga u ovoj popularnoj seriji

Ovaj poznati glumac je brat Nikole Simića – viđali ste ga u ovoj popularnoj seriji

Mnogi detalji iz njegovog privatnog života nisu poznati široj javnosti.

 
 
 
 
 
View this post on Instagram
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

A post shared by Gromade Filmske (@gromade_filmske)

Naš slavni glumac Nikola Simić bio je jedan od najboljih i najmaestralnijih srpskih glumaca i večiti kralj komedije. Simić je važio je za glumca koji ljubomorno čuva svoj privatni život. Voleo je svoj poziv, ali je o porodici retko govorio.

Upravo zbog toga mnogi detalji iz njegovog privatnog života nisu poznati široj javnosti, pa tako i podatak da je njegov rođeni brat poznati glumac.

Naime, malo ko zna da je rođeni brat Nikole Simića čuveni glumac Slavko Simić, koji je ostvario uloge u brojnim filmskim ostvarenjima i pozorišnim komadima.

Davne 1970. godine, u razgovoru za TV Reviju, Slavko je otkrio da je u pravo on uticao na svog mlađeg brata Nikolu da počne da se bavi glumom.

Verovatno da sam ja uticao na svog mlađeg brata Nikolu. Ja sam od najranijeg detinjstva želeo da postanem glumac.

 
 
 
 
 
View this post on Instagram
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

A post shared by Čupava Keleraba (@cupavakeleraba)

Odlazio sam u pozorište, postao sam član dramske družine, odlazio na probe. Često je sa mnom išao i Nikola. Možda je to uticalo na njega da zavoli glumu – prisetio se tom prilikom Slavko.

Njegova prva uloga na filmu bila je 1947. u ostvarenju “Živjeće ovaj narod” prema tekstu Branka Ćopića, a jedna od poslednjih u prvoj sezoni serije “Otvorena vrata”, u kojoj se našao u ulozi pijaniste.

Slavko Simić je preminuo 20. novembra 2007. godine nakon borbe sa opakom bolešću, u 83. godini, a Nikola Simić je preminuo 9. novembra 2014. godine.

Zatvoreno za komentare.