Ovi glumci su ostvarili uspeh iako nisu išli u filmsku školu

Ovi glumci su ostvarili uspeh iako nisu išli u filmsku školu

Ponekad je talenat sve što vam je potrebno, a dokaz za to su pojedini glumci koji su ostvarili ogroman uspeh. Oni nisu išli u filmsku školu!

Foto: IMDb

Šarliz Teron je želela da bude balerina, a prvu ulogu na filmu dobila je nakon što ju je regruter spazio kako se svađa s radnikom u banci.

Žoakin Feniks je došao u Holivud nakon što je nastupao na ulici, jer je tako izdržavao svoju porodicu. Mnogi drugi mega popularni glumci postali su važan deo Holivuda isključivo zbog svog prirodnog talenta, prenosi Bright side.

Tom Kruz

Tom je odmalena voleo da gleda filmove i rad na jednoj predstavi zauvek je promenio njegov život. Došao je u Njujork da postane glumac i šest meseci kasnije, dobio je ulogu u filmu "Taps". On je 1990. godine postao najplaćeniji glumac na svetu i uvek je bio prilično skroman.

Džim Keri

Keri je imao prilično zanimljivo detinjstvo. Živeo je u kamperu sa svojom porodicom i kao tinejdžer je sanjao da će postati uspešan. Dobio je ulogu u seriji In Living Color, koja je lansirala njegovu karijeru. Od tada je samo nastavio da niže velike uloge i nikada nije potrošio nijedan peni na kurs glume.

Meg Rajan

Dok je jurila karijeru novinara u Njujorku, počela je da posećuje audicije za reklame i TV serije. Bila je u reklami za Burger King i pastu za zube. Kako je njena karijera nastavila uzlaznom putanjom, napustila je fakultet da bi glumila u filmovima. Ni ona nikada nije pohađala kurs glume.

 
 
 
 
 
View this post on Instagram
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

A post shared by Cameron Diaz (@camerondiaz) on

Kameron Diaz

Nekadašnji poznati fotograf Džef Dunas prišao je Kameron da je pita ko je njen agent. Kada je odgovorila da nema agenta, Dunas joj je predao vizitku i rekao da mu se javi kad ga bude imala. Postala je model agencije Elite i dobila je nekoliko manjih uloga. Četiri godine kasnije, dobila je ulogu u filmu "Maska".

Džoni Dep

Dep se preselio u Kaliforniju da bi postao muzičar. Prvi posao koji je radio bio je televizijska prodaja olovki. Kada je dao otkaz, njegov prijatelj Nikolas Kejdž je upoznao sa svojim agentom. Ubrzo je Dep dobio ulogu u filmu "Strava u Ulici brestova". Nije pohađao kurs glume.

Žoakin Feniks

Feniks je glumac, producent i muzičar. On i njegovi rođaci nekada su nastupali na ulici da bi izdržavali porodicu. U međuvremenu, primijetila ih je agentkinja Iris Barton, koja im je osigurala rad u TV serijama i reklamama.

Žoakin je uzeo pauzu nakon što je njegov brat River preminuo. Kada se vratio, glumio je u mnogim blokbasterima, dobio je Oskara i mnoge druge prestižne nagrade za ulogu u filmu "Joker".

Foto: Shutterstock

Kristijan Bejl

Bejl je napustio školu sa 16 godina i započeo je svoju karijeru glumeći u reklamama, što ga je lansiralo u filmsku industriju. Poznat je po svom sjajnom predstavljanju superjunaka Batmana u trilogiji "Mračni vitez" ali je poznat i po svojoj metodičnoj glumi.

On je u stanju drastično da se promeni za potrebe filma kako bi odradio posao najbolje što može.

Rasel Krou

Krou je postao poznat posle uloge u filmu "Gladijator", za koju je dobio Oskara. On je svoju prvu ulogu dobio zahvaljujući porodičnim  vezama.

Napustio je školu kada je imao 16 godina, da bi postao glumac. Njegova posvećenost mu je donela uloge u mnogo dobrih filmova poput "Gladijatora", "Blistavog uma" itd.

Ben Kingsli

Kingsley je debitovao kada je imao 23 godine i nakon toga samo je nastavio da glumi u pozorištu narednih 15 godina. Odbio je mnoge dobre prilike. Njegov prvi film "Fear is the Key" izašao je 1972. godine, zatim je glumio u filmu "Gandhi" 1982. godine, za koji je dobio Oskara.

Čening Tejtum

Kada je Tejtum napustio fakultet, radio je kao radnik na građevini, plesač i prodavač. Na ulicama Majamija, otkrila ga je jedna modna agencija i sredila mu je da radi kao model za nekoliko poznatih brendova.

Od tada, polako je radio kako bi stigao do reklama i filmova, koji su od njega, na kraju, napravili pravu filmsku zvezdu.

Metju Mekonahi

Mekonahi je studirao pravo na Univerzitetu u Teksasu, kada je naišao na knjigu "The Greatest Salesman in the World" koja mu je promenila život, jer je zbog nje odlučio postati glumac.

Glumačku karijeru započeo je u nekoliko reklama i studentskom filmu. Jednog dana upoznao je Ričarda Linklatera koji ga je kasnije izabrao za ulogu u filmu "Dazed and Confused".

Hit Ledžer

Hit je napustio školu sa 17 godina da bi započeo glumačku karijeru. Odvezao se u Sidnej s najboljim prijateljem, Treverom Dikarlom. Njegova prva uloga bila je u TV seriji "Clowning around".

Postao je poznat nakon uloge u filmu "Deset razloga zašto te mrzim", ali je najbolji performans pokazao kada je tumačio ulogu Džokera u filmu "Mračni vitez". Ledžer je savršen primer da vam ne treba obuka da biste postali dobar glumac.