Posle Novaka Đokovića svi žele nekretninu u ovom selu - Cena skočila

Posle Novaka Đokovića svi žele nekretninu u ovom selu – Cena skočila

Selo Pavlovci najmanje je selo rumske opštine. U selu ima 170 kuća, a u poslednje vreme cena nekretnina i zemljišta značajno je skočila.

Foto: Shutterstock

Koji je uzrok porasta cena u ovom mirnom selu kraj Kudoškog jezera, istražuje Sremska televizija.

Najmanje selo rumske opštine, Pavlovci ima 250 stanovnika čija je prosečna starost oko 45 godina. Godinama je selo bilo poznato, kako Pavlovčani vole u šali da kažu po prvom kružnom toku u Sremu, ali se u proteklih par godina situacija znatno promenila, prenosi RTV.

Dolaskom svetski poznatog tenisera Novaka Đokovića a zatim i drugih ljudi koji su prepoznali potencijal Pavlovaca i jezera kraj sela, potražnja za zemljištem i nekretninama u selu je skočila. Pavlovčani kažu da sreću nove komšije i da veruju da su upravo oni zaslužni za popularnost Pavlovaca.

Prema rečima predsednika Saveta Mesne zajednice "Pavlovci" Dražena Gajića potražnja je znatno veća, ali je broj trošnih kuća koji je na prodaju mali jer selo ima ukupno 170 kuća koje su većinom obnovljene nakon Drugog svetskog rata. Manja ponuda i veća potražnja formula je da cena nekretnina u Pavlovcima bude na zavidnom nivou.

Pavlovčani se nadaju da će ovaj trend da se nastavi, i da je ovo korak koji vodi kako novim šansama za zaposlenje tako i povećanju priraštaja u ovom selu koje trenutno ima 6 đaka u 4 razreda koliko ima osnovna škola u selu.

Zatvoreno za komentare.