5 poznatih ličnosti koje najviše zarađuju nakon smrti

5 poznatih ličnosti koje najviše zarađuju nakon smrti

Čuveni magazin Forbes objavio je svoju godišnju listu poznatih osoba koje su preminule, ali i dalje ostvaruju milionske prihode. U nastavku sledi lista 5 poznatih ličnosti koje nastavljaju da zarađuju i u godinama nakon smrti.

5. Bob Marli

Čuveni rege muzičar, koji je tragično preminuo u svojoj 36. godini od raka, uvećao je svoju zaostavštinu u 2017. godini za 23 miliona dolara, prevashodno zahvaljujući kompanijama Marley Beverage koja distribuira piće zvano Marley’s Mellow Mood, dok House of Marley, druga kompanija koja prihoduje na osnovu njegovog imena,  bavi se prodajom proizvoda i audio zapisa.

4. Elvis Prisli

Iako je prošlo 40 godina od njegove smrti, njegovi obožavaoci tvrde on zapravo nikada nije umro, a njegova zarada od 35 miliona dolara samo za ovu godinu, delimično potvrđuje teoriju besmrtnosti.  Većina novca je zarađena od turističkih obilazaka njegovog imanja Grejslend, kao i od svakog korišćenja njegovog lika u komercijalne svrhe. Interesovanje za hitove kralja roka ne opada, a zarada od njegovih ploča i CD-ova samo potvrđuje njegovu veličinu.

3. Čarls Šulc

Tvorac Čarli Brauna i Snupija, osnivač Peanuts franšize, našao se na trećem mestu ove liste, sa zaradom od oko 38 miliona dolara. Zahvaljujući licencama, koje dozvoljavaju korišćenje njegovih likova na televiziji i u video igrama, njihov tvorac neprestano uvećava bogatstvo 17 godina nakon smrti.

2. Arnold Palmer

Američki profesionalni igrač golfa, zvani Kralj, bio je jedan od najharizmatičnijih igrača u istoriji ovog sporta. Zahvaljujući proizvodima poput ledenog čaja i limunade koji nose njegovo ime kao i prodaji odeće sa njegovim imenom prihodi su u drugoj godini nakon njegove smrti iznosili 40 miliona dolara.

1. Majkl Džekson

Na prvom mestu Forbsove liste poznatih koji zarađuju posle smrti već petu godinu zaredom nalazi se kralj popa, sa prihodom od 75 miliona dolara. Magazin navodi da je Džeksonova zarada dodatno uvećana izdavanjem albuma sa najvećim hitovima. Njegova smrt, obavijena velom tajne, doprinela je popularizaciji lika i dela najveće pop zvezde svih vremena. U godini nakon što je umro, Džekson je zaradio više od ijedne žive zvezde, a posmrtna zarada se iz godine u godinu neprestano uvećava.

 

 

Zatvoreno za komentare.