Poznati koji su usvojili decu iz raznih delova sveta

Poznati koji su usvojili decu iz raznih delova sveta

Neke od slavnih ličnosti su uprkos tome što su se ostvarile kao roditelji ipak želeli svoju pažnju i ljubav pokloniti i onima kojima je potrebna. Ovo su poznati koji su usvojili decu iz raznih delova sveta.

Foto: IMDb

Statistike kažu da se u SAD-u svake godine usvoji oko 140.000 dece, piše Bright Side. Neka od ove srećne dece završe u domovima holivudskih zvezda.

Mnoge zvezde odlučuju da usvoje i to ne samo zato što ne mogu imati svoju decu, već zato što žele da pruže svoju ljubav onima kojima je potrebna.

Šarliz Teron

Ova glumica, poreklom iz Južne Afrike, je samohrana majka dvoje dece. Starijeg Džeksona usvojila je 2012. godine, a potom i ćerku Avgust 2015. godine. Šarliz je 2019. godine otkrila da Džekson odrasta kao transrodna osoba i da ima njenu punu podršku u tome.

"Moj posao kao roditelja je veseliti im se i voleti ih i biti sigurna da imaju sve što im je potrebno kako bi bili ono što žele da budu. Učiniću sve što je u mojoj moći kako bi moja deca imala to pravo i kako bi bila zaštićena", rekla je tada ona.

Ketrin Hajgl

Glumica iz serije "Uvod u anatomiju" ima dve usvojene ćerke sa svojim mužem, Džošom Kelijem: Nali iz Južne Koreje i Adelejd iz SAD-a. Ketrin je priznala da je oduvek želela da usvoji dete, jer je više od svega želela da postane majka.

"Moja sestra Meg je Koreanka, a moji roditelji su je usvojili tri godine nakon mog rođenja. Želela sam da moja porodica nalikuje onoj iz koje sam ja potekla, tako da sam oduvek znala da želim usvojiti jedno dete iz Koreje. Razgovarali smo i o tome da imamo biološku decu, ali smo se prvo odlučili na usvajanje", rekla je svojevremeno glumica.

Par je kasnije dobio i biološkog sina Džošuu.

 
 
 
 
 
View this post on Instagram
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

A post shared by Katherine Heigl (@katherineheigl) on

Vajola Dejvis

Vajola Dejvis je postala majka 2011. godine, kada je usvojila ćerku Dženesis sa svojim mužem Džulijusom Tenonom.

"Postoji još mnogo načina na koje možete postati majka, osim da nosite dete u trbuhu. Postoji tako mnogo dece kojima su potrebni roditelji, kao i mnogo nas koje želimo postati majke. Znajte da ćete na ovaj način osetiti majčinstvo u potpunosti", rekla je Vajola kada je usvojila ćerku.

Sandra Bulok

Ova Oskarovka je usvojila svoje prvo dete, sina Luisa, 2011. godine iz Nju Orleansa. Ona je otkrila da je uragan Katrina naveo to da učini.

"Katrina se dogodila u Nju Orleansu i nešto mi je govorilo: 'Moje dete je tamo.' To je bilo čudno", rekla je Bulok tada.

Sandra je usvojila i ćerku Lajlu 2015. godine i kroz oba procesa prošla je kao samohrana majka.

Mariska Hargitej

Zvezda serije "Zakon i red" i njen muž Piter Herman dobili su sina Avgusta, pre nego što su se odlučili za usvajanje. Jedno dete nije bilo dovoljno ovom paru, pa su usvojili ćerku Amaju i sina Endrua 2011. godine.

Hargitej je o tome rekla: "Avgust je želeo braću i sestre, a i Piter i ja smo želeli veliku porodicu jer oboje dolazimo iz takvih porodica. Plus, imali smo i tako mnogo ljubavi koju smo želeli da damo".

 
 
 
 
 
View this post on Instagram
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

A post shared by Mariska Hargitay (@therealmariskahargitay) on

Dajana Kiton

Dajanaje svojim primerom pokazala da nikada nije kasno za ostvariti se u ulozi majke. Slavna glumica je imala gotovo 50 godina kada je usvojila ćerku Dekster 1996. godine. Pet godina kasnije, usvojila je i sina Djuka i odgojila ovo dvoje dece kao samohrana majka.

"Majčinstvo me u potpunosti promenilo. Reč je o najduhovnijem iskustvu koje sam do sada imala", rekla je ona tada.

"To što sam usvojila sina i ćerku u kasnijim godinama i sama imalo je efekt transformacije za mene", dodala je ona nešto kasnije.

Madona

Madona je usvojila četvero od svoje šestoro dece i usvojila ih je s Malavija. Ona je usvojila sina Dejvida 2006. godine, kćerku Mersi 2009. godine i blizankinje Ester i Stelu 2017. godine.

U znak zahvalnosti za svoju decu, slavna pevačica je pomogla izgraditi dečju bolnicu u Malaviju i posvetila je svojoj ćerki Mersi Džejms.

Madona ima i dvoje biološke dece, ćerku Lurds s bivšim dečkom Karlosom Leonom i sina Roka iz braka s poznatim rediteljem Gajem Ričijem.

 
 
 
 
 
View this post on Instagram
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

A post shared by Madonna (@madonna) on

Deniz Ričards

Ona je posvećena mama tri ćerke, od kojih je jedna usvojena. Deniz je svoje prve dve ćerke, Lolu i Sem, dobila s bivšim mužem, Čarlijem Šinom.

Treću ćerku Eloiz je usvojila 2011. godine, kada je bila sama. Glumica je prošle godine otkrila da Eloiz odrasta s posebnim potrebama zbog hromozomskog poremećaja.

"Ne znam hoće li Eloiz ikada pričati kao tipično dete. Ali kao roditelj uvek želite ono što je najbolje za vašu decu i onda samo to i radite", rekla je Deniz.

Šeron Stoun

Holivudska glumica je usvojila njeno prvo dete, sina Roana, 2000. godine, nakon što je saznala da je gotovo nemoguće da dobije decu prirodnim putem.

Potom je usvojila još dva sina, Lerda i Kvina, 2005. i 2006. godine i odgajala ih kao samohrana majka. Šeron je izjavila kako je oduvek znala da će usvojiti dete.

"Mislila sam, 'Ovo je takav dar od Boga', 'Ovo je tako ispravno'. Uvek sam razmišljala o tome da ću usvojiti. Čak i kada sam bila mlada, gledala sam kako usvojiti dete", rekla je glumica.

Hju Džekmen

Hju Džekmen i njegova žena Debora-Li Farnes odlučili su se za usvajanje nakon što je Debora imala dva pobačaja. Kao rezultat, sada su srećni roditelji dvoje dece: sina Oskara i ćerke Ave.

Džekmen je podelio svoje misli o usvajanju: "Ne razmišljam o njima kao da su usvojeni, oni su naša deca. Deb i ja verujemo u… Pretpostavljam da to možete nazvati sudbinom. Osećamo da se stvari događaju onako kako je suđeno da se dogode… Usvajanje je divna stvar koju možete učiniti."

 
 
 
 
 
View this post on Instagram
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

A post shared by Hugh Jackman (@thehughjackman) on

Džejmi Li Kertis

Glumica i njen muž su odlučili da usvoje dete nakon što su imali teškoća sa začećem nekoliko godina. Danas je Džejmi majka ćerke Ane i sina Tomasa. Ona je, takođe, podelila svoje osećaje o usvajanju u svojoj knjizi.

"Usvajanje je veoma komplikovan put, ispunjen neverojatno emocionalnim i izazovnim aspektima. Zapravo, usvajanje govori o gubicima. To je nešto za što vam treba dobra podrška svih oko vas", napisala je ona.

Šeril Krou

Slavna pevačica je samohrana majka dvojice dečaka: Levija (rođenog 2007. godine) i Vajata (rođenog 2009. godine). Rekla je kako je sinove usvojila, ne zato što ne može imati svoju decu, nego zato što je želela pomoći nekome.

"Volela bih da sam i sama prošla kroz čitavo iskustvo trudnoće… Ali nemam osećaj da trebam doneti još jedno dete na svet samo kako bih zadovoljila svoje potrebe da postanem majka kada postoji toliko mnogo dece u svetu kojima je potrebna mama", rekla je tada pevačica.