Poznati muzičari koji nastupaju iz svojih soba za vreme korone

Poznati muzičari koji nastupaju iz svojih soba za vreme korone

Koncerti, kao i sva druga velika javna okupljanja, otkazani su zbog pandemije korona virusa. Ovo su poznati muzičari koji nastupaju iz svojih soba za vreme korone.

Foto: Shutterstock

Muzički izvođači, kao uostalom i mi ostali, nemaju kud, pa su prinuđeni da sede kući i čekaju da sve ovo prođe. Neki od njih, međutim, odlučili su da nastupaju za nas direktno iz svog doma.

Kris Martin, frontmen benda Coldplay, odradio je mini-koncert za 11,1 miliona pratilaca ove grupe na Instagramu. On je ujedno i odgovarao na pitanja fanova, a na nagovor jednog od njih izveo je obradu pesme Life on Mars pokojnog Dejvida Bouvija.

Njegov nastup je deo kampanje #TogetherAtHome, koji su pokrenule Svetska zdravstvena organizacija i organizacija Global Citizen s ciljem da do kraja aprila sakupe 675 miliona dolara za ublažavanje posledica pandemije korona virusa.

 
 
 
 
 
View this post on Instagram
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

A post shared by Coldplay🌙☀️ (@coldplay) on

Nakon Krisa Martina, kampanji #TogetherAtHome pridružio se i r&b pevač Džon Ledžend. On je na svom Instagramu gotovo sat vremena zabavljao ljude izvođenjem svojih najvećih hitova, ali i obrada drugih izvođača.

Društvo pored klavira su mu pravili njegova žena Krisi Tajgen i njihova ćerka Luna, koja je od tate tražila da otpeva numeru A Tale as Old as Time iz mjuzikla Lepotica i zver, što je on, naravno, i učinio.

 
 
 
 
 
View this post on Instagram
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

A post shared by John Legend (@johnlegend) on

Popularna pevačica Pink odlučila je da je sada tokom samoizolacije pravo vreme da konačno nauči da svira klavir. Za svoje fanove na Instagramu, ona je otpevala Bob Dilanovu pesmu Make You Feel My Love.

Mnogi su pohvalili njeno izvođenje, uključujući i glumicu Kortni Koks, koja joj je poručila da zvuči „prelepo“.

 
 
 
 
 
View this post on Instagram
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

A post shared by P!NK (@pink) on

Ne sumnjamo da će i drugi muzički izvođači narednih dana strimovati svoje nastupe na nekoj od popularnih društvenih mreža.

Iako se radujemo tome, ipak se nadamo da ćemo uskoro ponovo biti u prilici da izađemo napolje i gledamo ih uživo zajedno sa hiljadama drugih fanova njihove muzike.