"Prijatelji" okupljanjem doneli zaradu od 1,4 milijarde dolara

„Prijatelji“ okupljanjem doneli zaradu od 1,4 milijarde dolara

Dvadeset sedam godina nakon objavljivanja prve epizode popularnog sitkoma, zvezde i kreatori serije ''Prijatelji'' ponovo su u punom sjaju.

 
 
 
 
 
View this post on Instagram
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

A post shared by Jennifer Aniston (@jennifer65169)

Okupljanje "Prijatelja" donelo je svakom od šestoro glavnih glumaca čak po pet miliona dolara. Ali to je samo delić onoga koliko su zaradili tokom 27 godina.

Dugo očekivano novo okupljanje "Prijatelja", odnosno specijal koji je emitovan prošlog četvrtka na kanalu "HBO Maks", doneo je Dejvidu Švimeru, Metu Leblanku, Metjuu Periju, Dženifer Aniston, Kortni Koks i Lisi Kudrou po pet miliona dolara, tvrdi izvor magazina "Forbs".2

Nije loše za jednokratni angažman, ali ništa posebno u poređenju sa onim što su zaradili tokom skoro tri decenije dugog prikazivanja sitkoma, piše "Forbs".

 
 
 
 
 
View this post on Instagram
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

A post shared by Courteney Cox Brasil (@courteneycoxbr)

Izuzetno popularna televizijska komedija ostvarila je gotovo 1,4 milijarde dolara od početka emitovanja 1994. godine. Od toga, "Forbs" procenjuje da je šest zvezda "Prijatelja" dobilo skoro 816 miliona dolara zarade pre oporezivanja, što je otprilike 136 miliona dolara za svakog od njih.

Kreativni tim serijala Dejvid Krejn i Marta Kaufman, kao i koizvršni producent Kevin Brajt, podelili su zaradu od najmanje 550 miliona dolara.

Dok su bili emitovani na kanalu NBC, od 1994. do 2004, "Prijatelji" su bili obavezan TV sadržaj četvrtkom uveče, zajedno sa serijama poput "Sajnfelda" i "Vil i Grejs".

Ipak, samo "Prijatelji" su privlačili u proseku 25 miliona gledalaca za svaku od epizoda.