Salma Hajek kaže da svoj izgled duguje soku koji pije svako jutro – dala je i recept, ima samo 4 sastojka

Salma Hajek kaže da svoj izgled duguje soku koji pije svako jutro – dala je i recept, ima samo 4 sastojka

Salma Hajek već gazi šestu deceniju, ali malo ko bi to pogodio pri pogledu na njeno mladoliko, lepo lice... Za holivudsku glumicu vreme kao da je stalo.

Foto: Shutterstock

Bore su na njenom licu minimalne, sačuvala je jedru i zategnutu kožu. No, kako joj je to pošlo za rukom?

Ako je i bilo plastičnih operacija - na Salminom licu se ne vide tragovi istih, a i sama je prošle godine istakla da nije radila botoks niti druge procedure za podmlađivanje.

Čini se da je tajna njenog dobrog izgleda u genetici, pažljivo osmišljenoj rutini nege, ali i jednoj korisnoj, zdravoj navici. Naime, lepa Meksikanka je nedavno na svom Instagram nalogu priznala da svako jutro pije sok za lepotu od četiri jednostavna sastojka, a potom je i otkrila recept za isti.

 
 
 
 
 
Погледајте ову објаву у апликацији Instagram
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

Објава коју дели Salma Hayek Pinault (@salmahayek)

Ovaj domaći sok ne samo da čini da koža izgleda blistavo i sjajno, već ima i niz zdravstvenih benefita na naše telo i organizam, te bustuje energiju. Pravi se lako i jednostavno - sve što treba jeste da izmiksate sledeća četiri sastojka:

1. Vitamin C: Salma u svom receptu koristi sveže pomorandže. One su dobar izvor ovog vitamina C, a takođe jačaju imunitet, blagotovorno utiču na probavu i popravljaju raspoloženje.

2. Kurkuma: Glumica potom u sok od narandže dodaje svežu kurkumu - superzačin koji ima blagotvorno dejstvo na organizam, ali i lepotu uopšte. Deluje antibakterijski i antiupalno.

 
 
 
 
 
Погледајте ову објаву у апликацији Instagram
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

Објава коју дели Salma Hayek Pinault (@salmahayek)

3. Crni biber: Ova 54-godišnjakinja istakla je da dodaje malo crnog bibera u sok, jer to pomaže telu da brže upije kurkuma. Još jedan plus jeste taj što ovaj začin ubrzava metabolizam.

4. Pasji trn: Ova biljka je neverovatno bogat izvor vitamina C i vitamina b12. Sadrži i puno kolagena, ali i podstiče telo da ga proizvodi, tako da je jasno zašto ima regenerativni efekat na kožu, kosu i nokte. Najbolje je da ovu biljku nabavite u obliku ulja i dodate nekoliko kapi u Salmin sok za lepotu.

Zatvoreno za komentare.