Saznajte šta blokira vašu sreću - citati Sergeja Jesenjina o ljubavi

Saznajte šta blokira vašu sreću – citati Sergeja Jesenjina o ljubavi

Test koji otkriva koje prepereke ka romansi postoje u vašem životu. Ovo su moćni citati Sergeja Jesenjina o ljubavi.

Ljubav je magična stvar kojoj svi težimo, želimo da se razvija, da bude večna. Ali ona je često nepredvidiva i deluje nam komplikovano. Ponekad se na putu do ljubavi pojave razne prepreke, a ovaj test, na osnovu povezivanja sa rečima čuvenog Jesenjina, može pomoći da otkrijete koji je vaš najveći izazov na putu do ljubavi.

Sergej Jesenjin, se s pravom može smatrati jednim od najromantičnijih pesnika. Njegov kratak, ali bogat život bio je pun tajni i neverovatnih avantura. Citati Sergeja Jesenjina inspirišu, dodiruju srca, a mi vam nudimo nekoliko čuvenih izjava.

Izaberite onu koja vam najviše privlači pažnju, u kojoj se najviše pronalazite, i saznajte šta vas blokira na putu ka ljubavi.

Citati Sergeja Jesenjina:

1. Ko je ljubio, taj ne ljubi više. Izgorelog nikog ne zapali.

2. O ljubavi ne govore rečima, o ljubavi sanjaju samo krišom, ali im oči gore kao vatra...

3. Ne izvijaj svoj osmeh, ne drži me za ruke, volim drugog, ali ne i tebe. Znaš i sam, dobro znaš - ne vidim te, nisam došao kod tebe.

4. Ljubav ne zahteva kauciju.

5. Često sam odlazio. I okretao se, i kažu tada poželiš da se nekad vratiš. I vraćao sam se. I ništa nije bilo isto, ni pejzaži, ni ljudi, ni ja. Shvatio sam ne treba se vraćati, ono što je bilo lepo neka zauvek ostane u snovima. Večno će trajati…

6. Ko sam? Šta sam? Ja sam samo sanjar, čiji pogled gasne u magli i memli…

7. Neka ti oči budu poluzatvorene, a ti misliš na nekog drugog, jer te ja ni sam ne volim mnogo, koračam drugim putem

Rešenja:

Citat broj 1 - Ponekad se čini da su stara osećanja prošla, oluja emocija je splasnula i možete bezbedno krenuti napred ka novim avanturama. Ali u stvarnosti, nerešeni problemi vas sputavaju, sprečavajući vas da se ponovo bezglavo bacite u bazen. Savet: prijatan razgovor sa voljenim prijateljem ili visokokvalitetna sesija sa psihologom (ili bolje, oboje) pomoći će da se oslobodite negativnih stavova, oslobodite prošlih bolova i konačno pronađete svoju sreću.

Citat broj 2 - Vaša glavna prepreka u ljubavi je to što ne znate kako da izrazite osećanja. Možda mislite da ste pokazali dovoljno, ali svi smo mi različiti i na različite načine tumačimo signale koje nam druga osoba šalje. Iskažite ljubav otvoreno, ali to ne moraju biti samo reči, već i dela koja govore više od "volim te".

Citat broj 3 - LJubav je svetlo osećanje, ali niko nije rekao da je to nužno obostrano. Važno je to shvatiti na vreme, i ne pokušavati da kucate na zatvorena vrata. Ako vam osoba koja vam se dopada ne uzvraća osećanja istom merom, posvetite se sebi - putujte, upišite neki kurs, odvojite vreme za sebe, i naučite da cenite sebe. Zaslužujete nekoga ko vas voli, ne trošite vreme na osobu koja vam ljubav ne uzvraća.

Citat broj 4 - Ne zahtevajte od drugih ono što sami sebi ne možete ponuditi. LJubav je uvek davanje i deljenje. Samo takav osećaj se s pravom može smatrati svetlim i stvarnim. Savet: ne zahtevajte od partnera ono što on ne može dati. Važno je da slušamo jedni druge i podržavamo čak i najmanje poduhvate. Ko zna, jer mogu da se razbuktaju u pravu vatru koja vas oboje zagreje.

Citat broj 5 - Ne vraćajte se starim i toksičnim vezama iznova i iznova. Nešto što je davno prestalo, ali  i dalje vas intrigira, možda ne može ponovo da se vrati. Vreme je da se posvetite sebi, da zalečite stare rane i ostavite prošlost iza sebe. Neka prošlost ostane tamo gde joj je i mesto. Ne vraćajte se ljubavima koje su vas izdale, već se posvetite sebi.

Citat broj 6 - Da bi vam se vrata ljubavi širom otvorila, važno je da pronađete sebe, da radite na sebi, da se posvetite svom razvoju. Prvo morate da zavirite u dubine svoje duše, da ih otkrijete, upoznate se bolje sa sobom, i odredite koja osoba je prava za vas, ko vas zaista zaslužuje, koga želite pored sebe. Povezivanje sa vlastitim bićem, je preduslov za dobru i zdravu ljubav.

Citat broj 7 - Ako želite da izgradite zdrav i čvrst odnos pun razumevanja, onda treba da budete iskreni u vezi. Ne ulazite u odnose samo da ne biste bili sami, dok maštate o nekom drugom. Takođe, ne ulazite u veze u kojima znate da postoji treća osoba. Ljubav je iskrenost i odanost, u suprotnom, male su šanse da ćete uspeti. Čista srca, vernost i iskrenost partnera čine ljubav neraskidivom, piše Magazin Novosti.

Zatvoreno za komentare.