Sonji Savić je posvećena pesma naše čuvene rok grupe

Sonji Savić je posvećena pesma naše čuvene rok grupe

Glumica Sonja Savić ostala je poznata i priznata po svojoj briljantnoj filmskoj karijeri, a za to je bila često nagrađivana na najprestižnijim filmskim manifestacijama.

 
 
 
 
 
Погледајте ову објаву у апликацији Instagram
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

@svislavnisrpskiglumci је поделио/ла објаву дана

Beskompromisna, svoja i buntovna kreirala je uloge dajući im uvek prepoznatljiv lični pečat. I danas, punih 59 godina od njenog rođenja, prema mišljenjima mnogih, takav talenat se više neće pojaviti na našim prostorima.

Međutim, kako je imala velikog uspeha u profesiji za koju je bila predodređena, njen ljubavni život pratile su velike tragedije, piše Pulsonline.rs.

 Foto: Wikipedia

Poznatu po odbacivanju tabua, od početka ju je pratila reputacija čudne i neprilagođene, a ostala je upamćena njena rečenica: "Ja sam bila srećna kad sam pronašla ljude koji su jednako nesrećni kao ja".

Bila je deo perioda koji je obeležila neka nova vrsta muzike poznatija kao "crni talas" pa ne čudi što se u to vreme zabavljala sa Giletom iz "Električnog orgazma" koji joj je i posvetio pesmu "Debela devojka" jer je tada uvek bila nezadovoljna svojom kilažom.

Imala je jednu veliku ljubav koja je obeležila njen život ali se završila tragično. Sa svega 15 godina se zaljubila u poznatog džez muzičara Vlajka Lalića i sa njim planirala zajednički život i osnivanje porodice. Nažalost, te planove omela je njegova prerana smrt 1990. godine jer se utopio.

"Dok sam bila mlada, često sam zamišljala kako ću imati brak i porodicu sa čovekom koga beskrajno volim i kome ću se potpuno posvetiti. Imala sam veliku ljubav. Otkako je on otišao iz mog života, kada sam imala dvadeset devet godina, sebe smatram udovicom", izjavila je tada Sonja.

Sonja je život završila sama, razočarana, sa sve manje volje i verovanja u nove projekte, a naročito u novu kulturu kojoj nikako nije htela da se prilagodi. Nestali su svi oni nesrećni ljudi koji su je činili srećnom. Preminula je u svom stanu u 48. godini od predoziranja heroinom.