Svetske zvezde koje imaju zanimljive kućne ljubimce

Svetske zvezde koje imaju zanimljive kućne ljubimce

Iako većina ljudi za ljubimca bira psa ili mačku, postoje i neki koji će se radije odlučiti za egzotičnog kućnog ljubimca, kao neke svetske zvezde.

 
 
 
 
 
View this post on Instagram
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

A post shared by Arnold Schwarzenegger (@schwarzenegger)

Svi se sećamo šimpanze Majkla Džeksona po imenu Bubble, koja je s njim živela u Nedođiji.
Međutim, na spisku neobičnih kućnih ljubimaca poznatih i slavnih nalaze se i magarci, zmije, alpake i tigrovi.

Bitno je napomenuti da divlje životinje nisu kućni ljubimci. Mogu postati agresivne, pa čak i depresivne kad nisu u svom prirodnom okruženju. Evo nekih neočekivanih kućnih ljubimaca svetskih zvezda, piše index.hr.

Nikol Kidman i Kit Urban – alpake

 
 
 
 
 
View this post on Instagram
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

A post shared by Vincent Peone (@vincentpeone)

Godine 2017. Nikol Kidman otvorila je vrata svog doma za snimanje za časopis „Vogue“. Kad su je pitali koji joj je najdraži deo kuće, nije dugo razmišljala.

Glumica je otkrila da voli svoje alpake, koje su smeštene na farmi od 111 hektara, nekoliko sati vožnje udaljenoj od Sidneja.

Arnold Švarceneger – magarci

 
 
 
 
 
View this post on Instagram
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

A post shared by Arnold Schwarzenegger (@schwarzenegger)

Arnold Švarceneger kod kuće ima dva preslatka magarca, a oni zauzimaju i velik deo njegovog Instagram profila. Prošle godine glumac je objavio snimak na kojem peva „Sretan rođendan, Lulu“, jednoj od magarica koja je napunila godinu dana.

Dženifer Garner – kokoška

 
 
 
 
 
View this post on Instagram
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

A post shared by Jennifer Garner (@jennifer.garner)

Holivudska lepotica pre nekoliko godina svetu je predstavila svoju ljubimicu – kokošku Reginu George. Životinju je na povocu vodila u duge šetnje. Regina George je uginula 2018. godine.

Kirsti Eli – lemuri

 
 
 
 
 
View this post on Instagram
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

A post shared by Kirstie Alley (@kirstiealley)

Kirsti Eli kod kuće nema jednog – već 14 lemura.

„Shvatila sam da su sjajne životinje, a zaintrigiralo me i pitanje njihove zaštite na Madagaskaru i spasavanje kišnih šuma“, rekla je za „People“ i dodala da je njima u Los Anđelesu odlično jer je klima gotovo identična onoj koja vlada u području s kojeg potiču.

Džordž Kluni – svinja

 
 
 
 
 
View this post on Instagram
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

A post shared by @trendingt0pics

Dugih 13 godina najbolji prijatelj Džordž Klunija bio je prasac Farewell Max. Glumac je s njim delio svoju vilu, a bilo mu je dopušteno i da spava s njim u spavaćoj sobi. Kluni je njihov odnos definisao kao svoju „najdužu vezu“.

Svinja je uginula 2006. godine, a kolaju glasine da je Kluni zbog nje prekinuo dve romantične veze.

Melani Grifit – lav

 
 
 
 
 
View this post on Instagram
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

A post shared by Esquire (@esquire)

Slavna glumica odrasla je uz lava imena Neil. Životinja teška 200 kilograma pripadala je njenoj majci Tipi Hedren. Časopis „Life“ snimio je tada 14-godišnju Melani koja se igrala sa životinjom u njihovom vrtu, a često je boravila i u kući.

Sleš – zmije, gušteri i krokodili

 
 
 
 
 
View this post on Instagram
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

A post shared by Slash (@slash)

Sleš je poznat i po svojoj strasti prema gmizavcima. Davne 2008. gitarista „Guns N’ Rosesa“ imao je kod kuće stotinu zmija, guštera i krokodila.

„Prema životinjama s kojima sam živeo odnosio sam se bolje nego prema većini ljudi koje poznajem“, izjavio je jednom prilikom.

Džastin Biber – majmun

 
 
 
 
 
View this post on Instagram
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

A post shared by Justin Bieber (@justinbieber)

Džastin Biber na poklon je dobio majmuna. Pevač je odlučio da ga povede na turneju po Nemačkoj, gde je zbog toga imao problema na aerodromu u Minhenu.

Morao je da plati hiljade dolara skloništu u kojem je smešten njegov majmun, a ta životinja danas živi u jednom nemačkom zoološkom vrtu, ali još uvek ima problema u komunikaciji s drugim životinjama.

Imati primate kao kućne ljubimce nije dobra ideja jer agresivnim ponašanjem mogu naneti ozbiljne povrede kad ne žive na svom prirodnom staništu.