U 6. deceniji i dalje ima nadimak "Telo" a kada vidite koliko truda ulaže u njega, pitaćete se - da li je vredno?

U 6. deceniji i dalje ima nadimak „Telo“ a kada vidite koliko truda ulaže u njega, pitaćete se – da li je vredno?

Ova žena dobila je nadimak "Telo" još pre više od tri decenije, a i danas, kada je proslavila već 54. rođendan, ništa se nije promenilo. Ipak, to je imalo svoju cenu, a ona nije mala - manekenka je ceo život podredila naporu da izgleda blistavo. Trebalo je mnogo truda i volje da se pohvali sadašnjom figurom.

Photo: instagram

U jednom intervjuu Eli Mekfirson je nedavno priznala da ustaje u pet ujutru, kao i da pre nego što ustane iz kreveta, prvo meditira najmanje pola sata.

"Razmislim o svojim planovima za taj dan i proverim svoje osećaje, telo i um. Potrebni su vam vreme i prostor da biste se snašli u ovom užurbanom svetu", rekla je.

Photo: instagram

Nakon toga sledi ispijanje čaše tople vode s limunom, a u nju dodaje i malo kajenske paprike, kako bi se razbudila, jer je kafa nešto što ne dolazi u obzir.

Ona se odavno odrekla alkohola, a mleko, meso i ugljene hidrate svela je na minimum minimuma. Njena ishrana gotovo se isključivo sastoji od voća i povrća, i to uglavnom sirovog.

Photo: instagram

Doručkuje svako jutro već u pola sedam, a njen prvi obrok u danu je zapravo smuti od semenki konoplje, vode i njenog proteinskog praha "Super Elixir". Ukoliko ogladni, za četiri sata ona popije još jedan smuti, ali ovog puta pripremljen od mleka od lešnika, pola avokada i proteinskog praha sa ukusom od čokolade, a ovo je proizvod iz prehrambene linije koja nosi njeno ime.

Photo: Pixabay

Za ručak ova manekenka konzumira salatu od kelja, klica, krastavca, kupusa, avokada, semenki bundeve, ponekad i sardina, a sve to prelije maslinovim ulje. Ona ponekada jede ribu, ali piletinu i crveno meso - nikada. Večera je na rasporedu nešto nakon 18 časova, a uglavnom su tortilje ili pica sa povrćem, te testenina sa povrćem i pesto sosom.

"Kada mi se jede slatko, poješću omiljenu tamnu čokoladu ili veganski sladoled, ponekad i oboje", rekla je Eli, koja tvrdi da su prednosti ovakve ishrane brojne i značajne.

Photo: instagram

"Koža mi je sjajna, nemam više tamnih mrlja po njoj, beonjače su mi belje, a moj jezik je čist. U potpunosti sam zdrava, i verujem da većinu bolesti uzrokuje kiselost organizma", ispričala je ona.

Photo: instagram

Takođe, Eli je sledbenik alkalne dijete, koja se temelji na pretpostavci da možete da promenite pH vrednost svog tela hranom koju jedete, pa ona u svojoj torbici stalno ima set za merenje pH vrednosti svog tela putem mokraće.

Photo: instagram

Pored specifične i prilično rigorozne ishrane, ona se bavi brojnim sportovima - planinarenjem, veslanjem, surfovanjem, vožnjom bicikla...