U čemu se krije tajna prelepe plave kose Kejt Mos?

U čemu se krije tajna prelepe plave kose Kejt Mos?

Kejt Mos nedavno je napunila 47 godina, ali njen šarm odoleva vremenu, a isto možemo reći i za njenu platinastu kosu.

 Foto: Instagram

Mnoge dame prilikom odlaska kod frizera imaju jednu želju, a to je kosa nalik ovom poznatom modelu. Ukoliko ste ljubitelj ove nijanse i prepoznajete se u prethodnoj rečenici, imamo lepe vesti za vas.

Naime, njena stilistkinja Nikola Klark otkrila je u čemu je tajna platinastoplave nijanse sunčanog odsjaja, kojoj je Kejt verna godinama.

„Prvi put sam farbala Kejt Mos kao deo tima Sema Meknajta (stilste zvezda) za potrebe prve revije Metjua Vilijamsona u kojoj je učestvovala zajedno sa Helenom Kristensen, Žad Džeger i Naomi”, otkrila je Klark.

Zatim je dodala da je Kejt tada imala vidljiv plavi pramen u kosi kojeg je želela da se reši. Zbog toga je Kler odabrala novu, prozračnu nijansu, koja je aktuelna i danas, međutim, ono što je bilo drugačije jeste tehnika farbanja.

 
 
 
 
 
View this post on Instagram
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

A post shared by Kate Moss Latest ⚡️ (@katemosslatest)

„Tokom Kejtine veze sa Pitom Doertijem, koristila sam toner i balajaž, kako bih zadovoljila stil ʽ60-ih. Danas se služim farbom umesto izbeljivača pri korenu, za prirodnu karamel nijansu, uz primenu balajaž tehnike pri krajevima, kako bi njena kosa izgledala prirodno i razigrano.”

Klark je priznala i da se Kejt farba na svakih 6 do 8 nedelja, što nije slučajno. Time plava nijansa poprima svilenkast ton, koji sjajno pristaje njenom tenu, i odaje utisak boravka na moru. A ko ne bi poželeo sun-kissed efekat u kosi?!

Zatvoreno za komentare.