U pravo vreme na pravom mestu: Ove holivudske zvezde su sasvim slučajno postale slavne

Svi oni danas ne bi bili toliko popularni da im se nisu dogodile slučajnosti koje su ih uvele u svet šoubiznisa. I dok su se neki poznati godinama borili kako bi došli do statusa zvezde, neki od njih postali su slavni sasvim slučajno. Drugim rečima, našli su se u pravo vreme na pravom mestu.

Foto: Instagram/screenshot

U nastavku saznajte o kojim je zvezdama reč. 

Šarliz Teron

Popularna južnoafrička i američka glumica Šarliz Teron preselila se iz Južne Afrike u Njujork  kako bi pohađala baletsku školu Joffrey Ballet, ali je zbog povrede kolena morala da završi plesnu karijeru.

Foto: Instagram/screenshot

Priliku za glumu dobila je sasvim slučajno, dok je u banci vikala na bankara zbog problema sa karticom. Filmskom agentu koji se u to vreme našao u banci svideo se njen temperament i ponudio joj priliku za građenje glumačke karijere.

Nekoliko meseci kasnije dobila je ulogu u filmu "Deca kukuruza 3". 

Dženifer Lorens

Lepa Oskarovka koju smo obožavali u filmovima iz serijala "Igre gladi", kao i u filmovima "U dobru i zlu", "Joy" i "Američka prevara", u tinejdžerskim danima nije ni slutila da će postati planetarno popularna.

Foto: Instagram/screenshot

Naime, njena karijera počela je tako što ju je agent za kastinge ugledao dok je šetala ulicama Njujorka, fotografisao je, uzeo broj telefona i već je idući dan pozvao na prvi kasting.

Džoni Dep

Mega privlačni glumac Džoni Dep u mladosti je bio pravi buntovnik i verovao je u to da će postati rok zvezda, a čak je imao i bend "The Kids" s kojim je odradio brojne nastupe.

Foto: Instagram

Ipak, sudbina je umešala prste pa je Dep na nagovor prijatelja otišao na filmsku audiciju i postao jedan od najpoznatijih glumaca.

Naime, na audiciji se tražila uloga maskiranog ružnog domara koji ubija decu u snovima, ali je režiser Wes Craven uočio njegov potencijal i pitao ga da glumi žrtvu jer je prelep za masku. Reč je o filmu "Strava u ulici brestova".

Pamela Anderson

Poznata Plajbojeva zečica i zvezda nekad popularne američke serije "Čuvari plaže" postala je poznata zbog navijanja za svoj omiljeni ragbi tim.

Foto: Instagram/screenshot

U uzrastu od 21 godine, Pamela je radila kao fitnes trener, a nakon što je njena emotivna reakcija 'uhvaćena' na kameri, agent Labat ponudio joj je prvi ugovor za modeling.

Potom je usledilo fotografisanje za "Playboy", a sve ostalo je istorija. 

Evandželin Lili

Pre nego što je zaplivala u glumačkim vodama, lepa Evandželin Lili radila je kao stjuardesa, a danas je jedan od glavnih razloga zbog kojega je serija "Izgubljeni" doživela veliki uspeh.

Foto: Instagram

Slična situacija kao i Dženifer Lorens dogodila se i njoj kada ju je zapazio agent agencije "Ford Modeling" dok je prolazila ulicom jednog grada u Kanadi.

Aleksis Bledel

Američka televizijska i filmska glumica Aleksis Bledel postala je slavna jer ju je jedan agent primetio tokom izvođenja predstave u malom šoping centru.

Foto: Instagram

On ju je pozvao u Njujork da se bavi modelingom, a kasnije je postala glavna glumica serije "Gilmorovke" po kojoj je postala poznata i prepoznatljiva do današnjeg dana.

Džejson Stejtam

Markantni glumac je kao dečak bio ilegalni prodavac satova i nakita na ulici, a kasnije je igrao fudbal, radio kao ulični zabavljač i model.

Foto: Instagram

Dok je gradio karijeru kao model, zapazio ga je reditelj Gaj Riči i 1998. mu dao ulogu u svojem hitu "Dve čađave dvocevke". Tako je Stejtam postao glumac bez ikakvog glumačkog obrazovanja, a danas je miljenik svetske publike. 

Elen Pompeo

Svetski poznata po ulozi Meredit Grej iz serije "Uvod u anatomiju", Elen Pompeo tokom devedesetih godina radila je kao konobarica u kafiću.

Foto: Instagram

Tamo ju je prepoznao modni fotograf s kojim je ostvarila ljubavnu vezu i  sa njim se preselila u Njujork kako bi izgradila svoju karijeru. Počela je sa snimanjem reklama, a potom je dobila i prvu ulogu u seriji "Zakon i red". 

Pročitaj još