Uzdrmali su javnost - ovo su poznate ličnosti bez kojih smo ostali u 2022. godini

Uzdrmali su javnost – ovo su poznate ličnosti bez kojih smo ostali u 2022. godini

Godina koju ostavljamo iza nas donela je mnogo lepih, ali i tužnih trenutaka. Oni najgori su bili kada smo morali da se oprostimo od ličnosti koje su, na ovaj ili onaj način, uticali na naše živote - kroz stihove, pametne stvari koje su nam govorili i saveta koje su davali. Ovo su poznate ličnosti bez kojih smo ostali u 2022. godini.

 
 
 
 
 
Прикажи ову објаву у апликацији Instagram
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

@balkanino је поделио/ла објаву

Massimo Savić

Legendarni pevač preminuo je 23. decembra u 61. godini, posle kratke i teške borbe sa karcinomom pluća. Iza sebe je ostavio ćerku i suprugu, Eni i Mirnu.

 
 
 
 
 
Прикажи ову објаву у апликацији Instagram
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

Објава коју дели Josip Milanovic - PisoJ (@_pisoj_)

Milan Laća Radulović

Vest o smrti Milana Laće Radulovića pronela se regionom 20. decembra, a sve je ostavila u šoku. Sin legendarne Marine Tucaković i Aleksandra Radulovića Fute bio je na odmoru u Izraelu, kada mu se 12. decembra izgubio svaki trag. Nekoliko dana kasnije pronađen je mrtav na ulici.

Vodio je buran i nimalo lak život, borio se sa teškim problemima, a taman kad su mnogi mislili da će odmeniti majku u pisanju tekstova, njegov život je završen.

 
 
 
 
 
Прикажи ову објаву у апликацији Instagram
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

Објава коју дели Najčitaniji celebrity magazin (@story.srbija)

Gorica Nešović

Smrt voljene radijske voditeljke Gorice Nešović pogodila je, čini se, sve u Srbiji. Činjenica da više nećemo slušati njen glas dok pijemo prvu jutarnju kafu ili stojimo u velikoj gužvi dok se vozimo ka poslu rastužila je sve one koji su je voleli.

Gorica je preminula 6. oktobra, a svi znaju da se lavovski borila sa svim zdravstvenim problemima koje je imala. 

 
 
 
 
 
Прикажи ову објаву у апликацији Instagram
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

Објава коју дели Ona neka (@docekala_tri_godoa)

Igor Starović

Pevač moćnog glasa, frontmen "Divljeg kestena", i idol mnogih preminuo je 17. maja u 56. godini, nakon kraće bolesti. Kako su prenosili mediji, njemu je pukla aorta, a borba za njegov život trajala je više dana.

Siniša Mihajlović

Legenda srpskog i italijanskog fudbala prerano nas je napustila 16. decembra, posle žestoke borbe sa leukemijom, koju je u roku od dve godine savladao dvaput. Iza sebe je ostavio suprugu Arijanu, ćerke Viktoriju i Virdžiniju, i sinove Marka, Miroslava, Dušana i Nikolu. Sahranjen je Rimu, u baziliki "Svete Marije, anđela i mučenika".  

Vidoje Ristović

Vidoje, iako nije bio estradna ličnost, uz svoju suprugu Nikolinu Pišek, ali i veze sa mnogim poznatim damama, to je postao. Nažalost, njegov lep život prekinula je smrt u 44. godini, 8. maja. 

 
 
 
 
 
Прикажи ову објаву у апликацији Instagram
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

Објава коју дели Espreso. rs (@espreso.rs)

Branko Cvejić

"Bane Bumbar" je preminuo krajem jula u 76. godini života. Igrao je u više od 40 celovečernjih igranih filmova i ostvario niz značajnih uloga u TV serijama, filmovima i dramama, a najviše ga pamtimo kao Baneta Bumbara (Grlom u jagode), Kec (Bolji život), Kostica (Balkan Ekspres) i Lister (Porodično blago).

Aki Rahimovski

Frontmen grupe "Parni valjak" napustio nas je na samom početku 2022. godine i to 22. januara. Aki je tada imao 67 godina. Ostavio je iza sebe troje dece. Opisivali su ga kao buntovnika, voleo da usvaja mačke i pse lutalice, a u "Parnom valjku" proveo je nekoliko decenija svog života.

Vredne pomena su i neke od stranih poznatih ličnosti:

Kraljica Elizabeta

Kraljica Elizabeta II, preminula je 8. septembra u zamku Balmoral u Škotskoj. Sahranjena je u kapeli svetog Đorđa u Vindzoru, gde počiva pored svog muža princa, Filipa, i roditelja. Njenu 70-godišnju vladavinu monarhijom, nasledio je sin, kralj Čarls.

Olivija Njutn Džon

Zauvek će ostati upamćena kao Sendi iz filma ''Briljantin''. Svet je oplakivao odlazak glumice umilnog glasa, koja je preminula u 73.godini, a borila se sa rakom dojke koji joj je prvi put ustanovljen 1992. godine. 2019. godine saopštila je javnosti, da je u četvrtom stadijumu ove strašne bolesti.

Robi Koltrejn

Škotski glumac, komičar i pisac, najpoznatiji po ulogama Rubijusa Hagrida u serijalu filmova ''Hari Poter'', i Valentina Žukovskog iz serijala ''Džejms Bond'', preminuo je u oktobru 2022. Imao je 72 godne, nakon komplikacija uzrokovanih zdravstvenim stanjem.

Tejlor Hokins

Američki muzičar, najpoznatiji kao bubnjar američke grupe ''Foo Fighters'', imao je 50 godina u trenutku smrti, a sumnja se na nedozvoljene supstance kao i lekove, koji su pronađeni u njegovoj krvi, kao uzročnike smrti.

Takeoff

Muzičar Takeoff, pravog imena Kirsnik Bal, član "Migosa", ubijen je u 28. godini. Kako se navodi, oni su bili u kuglani, kada je došlo do pucnjave. Takeoff je na mestu ostao mrtav, dok je njegov kolega Kvavo prošao nepovređen.

 
 
 
 
 
Прикажи ову објаву у апликацији Instagram
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

Објава коју дели Lil Music_03 (@lilmusic03)

Kristi Eli 

Glumica Kristi Eli, preminula je u 71. godini nakon duge i teške borbe sa rakom. Ostaće upamćena po svojim prelepim očima i brojnim filmskim ostvarenjima, poput ''Gle ko to govori''.

 
 
 
 
 
Прикажи ову објаву у апликацији Instagram
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

Објава коју дели Kirstie is the best❤️❤️😘😘 !!! (@kirstiealley_fanpage)

Kristin Mekvi

Engleska pevačica i klavijatursitkinja iz čuvenog benda Fleetwood Mac preminula je 30. novembra nakon kraće bolesti. Bendu je pristupila početkom 70-tih zahvaljujući svom mužu, basisti Džonu Mekviju od kog se kasnije razvela. Iza sebe je ostavila impresivnu karijeru, što sa Fleetwood Mac-om, što kao solo izvođač, a pripisuju joj se mnogi hitovi ("Everywhere", "Songbird", "Little Lies", "You Make Loving Fun", itd.). Drugi put se udala za Eduarda Kintelu, ali su se razveli 2003. godine. Nije imala dece.

Stiven Bos ''Sir Twitch A Lot''

Možda jedan od najtužnijih i najšokantnijih odlazaka, koji je svet ostavio u čudu, je Stivena Bosa. Ovaj plesač poznat po svom osmehu, napustion nas je u 40.godini, ostavivši iza sebe porodicu i uspešnu karijeru. Ništa nije slutilo na ovu tragediju, jer kako su mnogi uz oproštaj napisali na društvenim mrežama ''bio je neko ko pleni energijom, osmehom , te da je bio svetlost u životu mnogih.''

 
 
 
 
 
Прикажи ову објаву у апликацији Instagram
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

Објава коју дели Stephen tWitch Boss (@sir_twitch_alot)

Džejson Dejvid Frank

Obožavali smo ga u ulozi Tomija, u 'Moćnim rendžerima''. Kolege i fanovi, ostali su zatečeni ovom tragičnom informacijom, da je izvršio samoubistvo u 49. godini, nakon rasprave sa suprugom.

 
 
 
 
 
Прикажи ову објаву у апликацији Instagram
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

Објава коју дели Jason David Frank (@jdfffn)

Den Mekaferti

Pevač moćnog glasa i frontmen legendarne škotske rok grupe "Nazareth" početkom novembra je preminuo u 77. godini života usled hronične opstruktivne bolesti pluća. Bio je oženjen i imao je dvoje dece.

Vivijen Vestvud

Britanska modna dizajnerka i ikona stila, Vivijen Vestvud, umrla je u 81. godini. Prema mišljenju brojnih dizajnera, Vivijen je bila jedan od šest najuticajnijih dizajnera 20. veka,  modu 20. veka promenila iz korena, obožavala pank i bila "kraljica ekstrema".

 
 
 
 
 
Прикажи ову објаву у апликацији Instagram
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

Објава коју дели Vogue (@voguemagazine)

Pele

29. decembra je preminuo legendarni Pele. Brazilski fudbaler se smatra jednim od najboljih svih vremena, što potvrđuju osvojena 3 svetska prvenstva sa reprezentacijom Brazila. Nakon duge borbe sa rakom debelog creva, preminuo je 83. godini života.

Zatvoreno za komentare.